Het Veen, Ton Zevenhoven

Het VeenHet Veen, speelt zich af aan het eind van de ijzertijd en is gebaseerd op het meisje van Yde.
Op een dag gaat Lidewei bramen plukken. Ze is de dochter van de smid van het dorp. Het meisje wordt verkracht door Kai de zoon van het dorpshoofd.

Als Lidewei weer thuis komt vertelt ze niets tegen haar ouders. Ze schaamt zich voor wat er is gebeurd. Ondertussen heerst er een heftige strijd tussen de dorpsbewoners en de bewoners uit het bos. Lidewei merkt dat haar buik dikker is geworden. Haar moeder ziet het ook en nu moet ze alles wel vertellen. De altijd zo rustige smid ontploft. Ze gaan naar het huis van de vader van Kai. Kai ontkent dat hij de vader is. Hij heeft een ander verhaal en dat zorgt voor onrust onder de dorpsbewoners. Het meisje moet wel met iemand trouwen. Maar wie wil er trouwen met een kind waarvan de vader onbekend is? Sibbe is haar beste vriend, maar niet meer dan dat. Zou hij de vader voor haar kind kunnen zijn? Als Aisje de dochter van Lidewei wordt geboren blijkt dat het kind verstandelijk gehandicapt is. Lidewei krijgt het moeilijk. Kai strooit allerlei praatjes rond. Al het onheil is de schuld van dat heksenkind. Aisje groeit, maar helaas alleen haar lichaam, haar geest groeit niet mee. De dorpelingen oordelen maar weten niet wat Lidewei en Sibbe samen doorstaan met dit meisje waar ze niet mee kunnen communiceren. De dorpsbewoners willen dit heksenkind verbannen. Lidewei houdt van haar dochter. Ze heeft alles voor dit meisje over. Aisje wil graag bij haar mama zijn…

Facebook pagina rondom het Veen

Ik vind Het Veen in een woord prachtig. Ton kan erg beeldend schrijven. Hij brengt sfeer aan in het verhaal. Het is een klein pareltje.

Informatie

Titel              Het Veen
Auteur         Ton Zevenhoven
ISBN             9789400825819
Uitgeverij    Freemusketeers

Bestel online knop

 

 

Het veen
Het veen
Score 3.6 van 5 sterren.
€15,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.