Het verdriet van België, Hugo Claus

Hugo Claus
Hugo Claus

De Vlaamse schrijver en beeldend kunstenaar Hugo Claus is woensdag 19 maart 2008 in een ziekenhuis in Antwerpen overleden. Hugo Claus werd ook wel de reus van de Vlaamse letteren genoemd.

Er werd veel over Het verdriet van België gesproken. Ik heb dit boek nog nooit gelezen. Hier hoorde ik Hugo over Het verdriet van België vertellen en hoe dit boek tot stand is gekomen. Een ding wist ik zeker, ik moet dit boek ook gaan lezen.

Louis Seynaeve, is de hoofdpersoon van dit prachtige verhaal. Hij is elf jaar en zit op een nonneninternaat. Het is moeilijk om voor Louis om deze jaren door te komen. Verwarring, hunkering en bedrog vormen zijn leven. Alleen door fantaseren en de werkelijkheid geweld aan te doen kan hij verder met zijn leven.
Het verhaal gaat over de periode 1939-1947: vrede, oorlog en vrede en het Vlaamse leven in deze historische crisisperiode van oorlog, collaboratie. En natuurlijk overleven.

Er gebeurt heel veel in Het verdriet van België. Het is erg dik, 715 pagina’s. Ik heb ben niet dol op dikke boeken, maar dit boek heb ik tot de laatste letter gelezen! Het staat op een hoog taalkundig niveau waar ik me met mijn geringe woordenschat niet aan kan tippen. Ik kan alleen maar zeggen zelf lezen, lezen en lezen!

Eerder gepubliceerd op 25 April 2008

Informatie

Titel Het verdriet van België
Auteur Hugo Claus
ISBN 9789023428732
Uitgeverij De Bezige Bij

Bestel online knop

 

 

Het verdriet van Belgie
Het verdriet van Belgie
Verdriet van Belgie
Score 4.4 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het verdriet van België
Het verdriet van België
Verdriet van Belgie
Score 4.4 van 5 sterren.
€9,45
Uiterlijk 18 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.