Het waarom meisje, Zarayda Groenhart

Het waarom meisjeIk heb meer waaroms verzameld dan ik ooit kwijt zal kunnen raken

Ik heb altijd gedacht dat ik dit pas kon doen als jij dood was. Dat ik je dit verhaal zou vertellen wanneer het te laat was. Ik zou aan je kist of bij je grafsteen zitten en bijna schematisch mijn verhaal doen. Over wat er allemaal gebeurd is, sinds die ene dag dat de wereld zoals we die kenden uiteenviel. Jou het verhaal vertellen zonder dat jij iets terug kon zeggen leek me het makkelijkste. Veilig zelfs, misschien.

Zarayda Groenhart werd meer dan tien jaar geleden slachtoffer van seksueel geweld. Later vraagt ze zich af: Waarom ben ik niet weggerend, waarom heb ik niet geschreeuwd? Waarom ging ik niet naar de keuken om een mes te plakken? Waarom ging ik niet naar de politie? Zarayda is verdoofd van angst. Ze wil haar vader ook geen pijn doen, want het is wel ‘zijn bloed’ die haar dit heeft aangedaan. De verschrikkelijk gebeurtenis heeft een litteken bij haar achtergelaten. De dader was familie. Het liet een diep litteken bij haar achter, niet in de laatste plaats omdat de dader een goede bekende van de familie was. Zarayda wil eerlijk zijn tegen haar vader. Maar ze wil hem ook geen verdriet doen.Maar kun je zelf met zoveel pijn en vragen en verdriet door blijven leven? Jij hebt niets gedaan, jij bent het slachtoffer. En jij hoeft je niet schuldig te voelen, voor wat de dader je heeft aangedaan.

Zarayda heeft me diep geraakt met haar verhaal. Ik vind het erg moedig dat het met ons deelt.

Over Zarayda Groenhart

Zarayda Groenhart (1982) is televisie- en radiopresentatrice. Daarnaast werkt ze als journaliste voor verschillende media en is ze oprichtster van onlineplatform theWhyGirl.com.  ‘Openhartig en confronterend weet Zarayda Groenhart je midden in je hart te raken met haar poëtisch verwoorde verhaal.’ Arthur Japin. In 2014 stond Serious Request in het teken van seksuele mishandeling van vrouwen. Hier vertelde Zarayda haar verhaal voor een miljoenenpubliek.

 Informatie

Titel             Het waarom meisje
Auteur        Zarayda Groenhart
ISBN           9789044626216
Uitgeverij   Prometheus

Bestel online knop

 

 

Het waarom-meisje
Het waarom-meisje
Score 4.8 van 5 sterren.
€10,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Het waarom-meisje
Het waarom-meisje
Score 4.8 van 5 sterren.
€18,99
Uiterlijk 11 maart in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.