Hoe ik per ongeluk een boek schreef, Annet Huizing

Hoe ik per ongeluk een boek schreefEen meeslepend kinderboek en een schrijfcursus in één

Kathinka wil schrijfster worden. Soms zitten er verhalen in haar hoofd. Maar ze wil ze ook graag op papier. Kathinka weet niet hoe ze dit moet doen. Ze gaat naar Lidwien haar overbuurvrouw. Zij is een beroemd schrijfster en wil Kathinka wel helpen.

Het meisje helpt haar in de tuin. Samen planten ze kruiden en snoeien de oude wilg. Het meisje gaat schrijven. Iedere keer leert ze weer iets bij. Ze zet gevoelens en dingen uit haar omgeving op papier. Haar moeder is overleden toen ze drie jaar was. Haar vader is verliefd op Dirkje. Kathinka vindt haar leuk maar mist nu haar moeder pas echt. Ze wil meer over haar moeder weten. Ook Lidwien worstelt met gevoelens. Want zij vraagt zich af, of ze ooit nog een boek zal schrijven. Ook zij heeft dingen meegemaakt in haar leven. De dames leren van elkaar. Terwijl er een bijzondere vriendschap tussen de twee ontstaat, leert Katinka om te kijken naar wat áchter personages zit. En schrijft ze per ongeluk een boek.

Ik vond Hoe ik per ongeluk een boek schreef, erg leuk. Lekker vlot geschreven. Annet kan zich goed verplaatsen in de personen. Het is een boek voor jongeren. Maar ook voor volwassen mensen is het een aanrader. Vooral voor mensen die zelf een boek willen gaan schrijven.

Annet Huizing leeft op het water, tuiniert, houdt (van) padden, schrijft voor kinderen en stapelt olifanten. Hoe ik per ongeluk een boek schreef is haar eerste boek bij Lemniscaat.

Informatie

Titel            Hoe ik per ongeluk een boek schreef
Auteur       Annet Huizing
ISBN          9789047701590
Uitgeverij Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

Hoe ik per ongeluk een boek schreef
Hoe ik per ongeluk een boek schreef
Winnaar van de Zilveren Griffel 2015
Score 4.8 van 5 sterren.
€14,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.