Hoelang blijf je? Josiane Lefèvre

Hoelang blijf je?‘Hoelang blijft u?’
“Hangt ervan af.’
‘Waar hangt het van af?’
‘Weet ik ook niet’

Je bent even de weg kwijt en dan ga je op zoek hoe het verder moet. Je zoektocht gaat naar een ver onbekend land. Maar moet je ver reizen om je rust te vinden  Of roept het juist nieuwe vragen op? De website had haar wel rust geboden.

Zou ze tot rust komen in dit kleine pension? Het heeft wel het mooie uitzicht, zoals beloofd.
In Hoelang blijf je?  start een vreemd gesprek tussen twee mensen. Ze kennen elkaar niet. Maar al snel gaat het over een zoektocht naar de zin van het leven. De gesprekken verlopen soms wat moeizaam.  Hoelang  blijf je? wiil een antwoord op de complexiteit achter de eenvoud.
Het verhaal is erg mooi. Toch gaat het over afscheid nemen en dat is soms moeilijk is. Maar het gaat ook over gelukkig zijn. Geluk is fijn maar kan soms ook lastig zijn. Hoe kan dat dan? Dat lees je allemaal in dit fantastische boek.
Hoelang blijf je?  neemt je mee op een filosofische reis die verder gaat dan landsgrenzen, met een tuinman, een vijgenboom en de zee als metgezellen.

Ik vind Hoelang blijf je? erg mooi.  Het is filosofisch en het zet de lezer aan het denken. Soms vind ik het wel een beetje zwaar. Toch heeft Josiane mij toch meegenomen  in dit mooie verhaal.

Over de auteur Josiane Lefèvre

Josiane Lefèvre (1958-2015) was leerkracht niet-confessionele zedenleer. Daarnaast was ze gids bij het Red Star Line Museum en Lekker Antwerpen. Schrijven deed ze ook, haar hele leven. Ze was geboren om verhalen te vertellen. De novelle Bitter blauw was haar debuut, ontstaan tijdens een wandeling badend in nostalgie, door Brussel. Hoelang blijf je? is haar eerste postuum verschenen werk.

Informatie

Titel                  Hoelang blijf je?
Auteur           Josiane Lefèvre
ISBN               9789491144639
Uitgeverij     Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

Hoelang blijf je?
Hoelang blijf je?
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

[wp_ad_camp_1]

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.