Hotel Malinconia, Aristide von Bienefeldt

Hotel MalinconiaDoor het boekje De avonturen van mijn rode flesje ontstond er een leuk contact tussen Arisitde en mij. Ook zijn andere boek En weer zat er een Paul Newman in de keuken heb ik met veel plezier gelezen. Het contact bleef, lief, leuk en gezellig. Het was de bedoeling om elkaar een keer te ontmoeten op een gezellige plaats. Helaas werd hij ziek. Op een dag kwam ik thuis en ik las op Facebook, “als jullie dit lezen ben ik er niet meer”. Ik kon het niet geloven, het werd stil in mijn hart.
Rijk de Jong, in de literaire wereld bekend als de schrijver Aristide von Bienefeldt, is overleden. Hij overleed op 15 januari 2016.

Het verhaal

Hotel Malinconia is een prachtige  novelle over de verdwijning van een gefortuneerde Parijse dame; een pleidooi voor verbeelding en fantasie en een aanklacht tegen de moderne tijd.
De politie van Parijs onderzoekt de vermissing een zeventigjarige dame. Waarschijnlijk komt ze uit Italië. Ze is plotseling verdwenen uit Malinconia. De oude dame heeft hier heel wat jaartjes doorgebracht en nu is ze verdwenen. Het speurwerk blijft niet beperkt tot Parijs, maar voert hen naar verschillende Europese steden en regio’s. Ze duiken ook in het verleden, van de dame. Maar helaas, waar is mevrouw gebleven?

Ik vond het heel fijn om Hotel Malinconia te lezen. Het was het laatste boek van Aristide van Bienefeldt. Pseudoniem van Rijk de Jong (1959-2016), helaas is hij kort voor publicatie overleden. Een bijzondere man is er niet meer. Bedankt voor je mooie boeken Aristide.

Meer over Aristide Von Bienefeldt ( Rijk de Jong ) kun je lezen op de site van Uitgeverij Marmer.

Ook op onze site hebben wij aandacht geschonken aan deze bijzondere man.

Informatie

Titel           Hotel Malinconia
Auteur      Aristide von Bienefeldt
ISBN         9789460682964
Uitgeverij Marmer

Bestel online knop

 

 

Hotel Malinconia
Hotel Malinconia
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Hotel Malinconia
Hotel Malinconia
€9,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.