Hou me vast zoals ik was, Gaby Rasters

Hou me vast zoals ik wasEen confronterende statistiek: een op de zeven vrouwen krijgt borstkanker.

 

Jasmijn is een leuke vlotte jonge vrouw. Ze geniet van het leven. Jasmijn heeft zes vriendinnen. De dames kunnen het zeer goed met elkaar vinden. Ze appen en gaan af en toe op stap. Het leven lijkt haar toe te lachen. De vriendinnen kunnen alles met elkaar bespreken, mannen, hun carrière, kinderen ze hebben voldoende gespreksstof. Ze hebben het leuk met elkaar.
 

Maar dan krijgt Jasmijn slecht nieuws, ze heeft borstkanker.Jasmijn krijgt een borstamputatie en chemo.. Ze wordt gesteund door haar ouders en vriendinnen. Met haar vader heeft ze een warme band. Haar vader houdt haar vast als ze bang of verdrietig is.
Na de  chemo en een  borstamputatie en probeert Jasmijn het leven weer op te pakken. Maar haar energie- level is te laag. Ze moet het te vaak opladen.
Jasmijn ontmoet een leuke man, Ralf. Jasmijn is wel erg onzeker. Ze is zo vaak moe, maar Ralf wil met haar trouwen. Haar ouders zijn blij met Ralf. Jasmijn heeft wel vriendjes gehad.
De bruiloft was prachtig. Ralf doet er alles aan om haar onzekerheid weg te nemen. Hij houdt van haar en zorgt graag voor haar. Jasmijn is erg bang voor de toekomst.
Het gaat redelijk met Jasmijn en samen met Ralf gaat ze  door. Gesteund door haar ouders en vriendinnen die er altijd voor haar zijn.
Maar helaas slaat het noodlot weer toe.
Vier jaar na de eerste diagnose, ontploft er een bom in haar leven. Ze is opnieuw ziek, en dit keer is er weinig reden tot optimisme. 
Ik vind Hou me vast zoals ik was in een woord prachtig. Lief, ontroerend, soms ook grappig. Een lach, een traan en een warm gevoel in mijn hart.
 
Gaby Rasters heeft het leven van haar recent overleden vriendin als leidraad genomen voor het schrijven van dit boek. Zo is dit een zeer persoonlijke roman geworden die geen lezer onberoerd zal laten.
 

Meer over Gaby Rasters

 

(1975) jaagt haar droom na. Haar debuut Herkenning werd lovend ontvangen. Hierop volgde de trilogie Follow, Like, Share en de roman Nooit meer bang. Voor Nooit meer bang ontving ze de zowel de jury- als de publieksprijs van de Valentijnprijs 2019.

Informatie

Titel               Hou me vast zoals ik was
Auteur        Gaby Rasters
ISBN            9789022587324
Uitgeverij  Boekerij
 
Bestel online knop
 
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.