Ik ben niet bang, Niccolo Ammaniti

Ik ben niet bangMichele is negen jaar en komt uit een arm gezin. Het is erg warm. De ouderen blijven in huis voor de hitte. En zes kinderen gaan met hun fietsjes op pad. Michele heeft een zusje waar hij verantwoordelijk voor is. Michele houdt veel van zijn vader en moeder maar hij weet niet goed hoe hij hun liefde moet winnen.

Als hij gaat spelen vindt hij bij een verlaten, ingestort huis in een diepe kuil een jongen die is vastgebonden. Zijn mond is met plakband afgeplakt. De jongen is ongeveer net zo oud als Michele.

Michele probeert zijn vondst geheim te houden, hij kan er met niemand over praten. Om het geheim te kunnen dragen, trekt hij zich terug in zijn verbeeldingswereld.

Slaat zijn fantasie te veel op hol? Michele wordt heen en weer geslingerd tussen zijn nieuwsgierigheid en angst, en de harde feiten. Hij probeert te vluchten in zijn fantasie Michele probeert de jongen in leven te houden door hem eten en drinken te geven. Hij wil het jongetje redden, maar zijn eigen leven wordt er niet beter op. Hij is als enige van dit verschrikkelijke geheim op de hoogte.

Langzaam maar zeker dringt het tot hem door, dat hij een besluit moet nemen, dat voor grote gevolgen kan zorgen.

Een spannend verhaal, Ik ben niet bang, met prachtige thema’s. Sommige zijn erg groot voor een jongetje van negen jaar. Het einde van het verhaal is verrassend.

Informatie

Titel Ik ben niet bang
Auteur Niccolo Ammaniti
ISBN 9048802660
Uitgeverij Lebowski

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.