Ik ben niet zoals ik was, Carin van Doremalen

Ik ben niet zoals ik wasIk ga bij de anderen op de bank zitten om met hen tv te kijken. Het is zoals andere avonden. Niemand zegt iets over de borstkanker van mama. Het is net alsof het er niet is.’

 Carin is nog een jong meisje als haar moeder borstkanker krijgt. Dit heeft een grote invloed op het gezin. De lezer neemt een kijkje in het leven van Carin in de jaren zeventig/tachtig.
Moeder moet regelmatig naar het ziekenhuis en als ze thuis is, ligt ze boven in bed of later in het proces zelfs in de huiskamer.
Vader en de kinderen proberen door te gaan en praten niet echt met elkaar.
Ieder gaat met zijn eigen emoties om. Er werd veel gekletst maar niet echt gesproken. Later heeft Carin wel geleerd hoe ze moet praten.
Ook als haar moeder dood gaat, lijkt het leven door te gaan.

Carin kan erg beeldend schrijven. Sommige dingen komen mij bekend voor.
Carin krijgt vriendjes en leeft haar eigen leven. Ze weet niet goed hoe ze met de jongens en verliefdheid om moet gaan, dit heeft ze thuis niet geleerd. Maar ze zoekt het zelf uit.
Dan krijgt een goede vriendin ook  borstkanker.  Haar gedachten gaan vaak naar haar moeder. Zijn ze goed met de dingen omgegaan?
Het leven gaat door en dan krijgt Carin te horen dat zij ook kanker heeft. De cirkel is rond.
Carin is van een pubermeisje met veel zorgen, een volwassen vrouw geworden. Ze heeft veel geleerd van haar jeugd en kan het leven aan.

Ik vind Ik ben niet zoals ik was, een mooi boek.Carin, schrijft recht vanuit haar hart. Het is emotioneel en eerlijk geschreven. Het is voor iedereen een aanrader. Wel of geen borstkanker, dat maakt niet uit, het is een prachtig levensverhaal.

Over de auteur Carin van Doremalen

Carin van Doremalen (1962) groeit op in Noord Brabant in de jaren zestig,  zeventig en deels tachtig. Daar volgt ze haar middelbare school en studie aan het HBO. Na vijftien jaar weggeweest te zijn, keert ze in 1998 terug naar het Brabantse land, nu met haar partner en hun 3 kinderen.

Lees hier meer over Carin

En op haar site zie je hoe je het boek kunt bestellen.

Informatie

Titel     Ik ben niet zoals ik was
Auteur Carin van Doremalen
ISBN   978909030487
Het boek is in eigen beheer uitgegeven

Ik ben niet zoals ik was, Carin van Doremalen

 

 

 [wp_ad_camp_1]

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.