Ik heb een steen verlegd, Bram Vermeulen en Paul de Munnik

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen

Samen met Brams dochter, zangeres Katarina Vermeulen is Paul de Munnik te gast in De Wereld draait door. Paul heeft een boek samengesteld met teksten van Bram Vermeulen. Op het eind van het boek geeft Paul de Munnik een toelichting op zijn keuzes. Hij was al een grote bewonderaar van Bram Vermeulen maar door dit boek samen te stellen is Paul de Munnik Bram nog meer gaan waarderen.

Op 4 september 2004 overleed Bram Vermeulen tijdens zijn vakantie in Toscane. Zijn dood kwam onverwacht, hij is overleden aan een hartstilstand.

Maar zoals Bram in een van zijn nummers zingt:

Als ik dood ga, huil maar niet
ik ben niet echt dood moet je weten
het is de heimwee die ik achterliet,
dood ben ik pas als jij die bent vergeten.

Ik ben Bram zeker niet vergeten. Herinneringen komen weer boven. De CD Vriend en Vijand heeft in een moeilijke periode veel voor mij betekent. De tranen rolden soms over mijn wangen bij zijn stem en de muziek.

Ik had een zware operatie gehad en we gingen naar een optreden van Bram. Hij zong daar het nummer Zelfportret.

Een paar regels uit dit nummer en ik zat stil in mijn stoel:

Hij kijkt in de spiegel en wat ziet-ie daar?
Een man van dertien jaar.
Een kind met weinig haar.
Klaar.

Daar zit je dan met een kaal hoofd. Ik heb heel veel herinneringen aan cd’s en optredens van Bram. De woorden en de muziek hebben mijn hart gestolen.

Veel van deze prachtige teksten staan in Ik heb een steen verlegd. Bij het boek zit een cd. Daarop staan vier nummers op. Eén van de nummers is , een duet samen met Paul de Munnik. Ze zongen dit samen in Middelburg in 1998, het nummer wat Paul de Munnik in zijn hart gesloten heeft.

Stef Bos zong, Ik heb een steen verlegd. Prachtig zo’n ode aan Bram. Zo blijft de muziek van Bram Vermeulen voortbestaan.

Bram Vermeulen (1946-2004) was zanger en componist, maar ook schilder, schrijver, decorontwerper en programmamaker.
Dertien jaar lang vormde hij een cabaretduo met Freek de Jonge als Neerlands Hoop in Bange Dagen, waarna hij voor een bestaan in de muziek koos. In 1995 won hij met ‘een doodgewone jongen’ de Annie MG Schmidtprijs voor het beste kleinkunstlied. .

Ik ben blij dat Bram Vermeulen een groot leermeester was voor Paul de Munnik. Mede door Paul is dit boek tot stand gekomen. Ik vind het een juweeltje.!

Informatie

Titel Ik heb een steen verlegd
Auteur Bram Vermeulen, redactie Paul de Munnik
ISBN 9789038890050
Uitgeverij Nijgh & van Ditmar

Bestel online knop

 

 

Ik heb een steen verlegd + CD
Ik heb een steen verlegd + CD
Score 5.0 van 5 sterren.
€59,95
Uiterlijk 21 november in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.