Ik vind het best, Per Petterson

Ik vind het bestTijdens zijn eerste dag op een nieuwe school maakt Audun geen goede indruk. Hij komt te laat en wil zichzelf niet voorstellen. Dat zijn vader drinkt en geweld gebruikt houdt hij voor zichzelf. Ook over de dood van zijn broertje zwijgt hij. Hij sluit vriendschap met Arvid. Via die vriendschap komt de lezer meer over Audun te weten.

Iedere dag loopt hij een krantenwijk voor hij naar school gaat. Zijn moeder heeft niet veel geld en hij wil zijn moeder helpen. Als Audun achttien jaar is besluit hij om te stoppen met de middelbare school. Stukje bij beetje komen we als lezer meer te weten over Audun. Zijn vader kwam vaak dronken thuis en ze konden niet op hem rekenen. Hij slaat zijn kinderen regelmatig het ziekenhuis in. Audun is nog steeds bang voor zijn vader. Tijdens het bezorgen van de kranten staat hij plotseling oog in oog met zijn vader. Dit zorgt voor een bepaalde spanning, nu hij weet dat zijn vader nog in de buurt is.

Ik vond, Ik vind het best, een mooi boek. Soms een beetje zwaar maar er zit ook humor in het boek en daarom is het de moeite waard om door te lezen.

Over Per Petterson

Per Petterson (Oslo, 18 juli 1952) is een Noors schrijver van romans en verhalen. Petterson werd opgeleid tot bibliothecaris en werkte later als boekhandelaar en vervolgens ook als vertaler. Petterson brak in 2003 internationaal door met de roman Paarden stelen. Bij De Geus verschenen van hem eerder Kielzog, Heimwee naar Siberië, Ik vervloek de rivier des tijds en de internationale bestseller Paarden stelen. Per Pettersons roman Twee wegen werd een internationaal succes en behaalde ook in Nederland de bestsellerlijsten, mede door de bespreking in het televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door.

Informatie

Titel               Ik vind het best
Auteur            Per Petterson
ISBN               9789044534283
Uitgeverij      De Geus

Bestel online knop

 

 

Ik vind het best
Ik vind het best
Ik vind het best
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Ik vind het best
Ik vind het best
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.