In het buitengebied, Adriaan van Dis

In het buitengebiedIn 2015 won Adriaan van Dis de Libris Literatuurprijs met het boek ‘Ik kom terug’. Vandaag verscheen het vervolg: ‘In het buitengebied’. Een roman over alleen wonen in een afgelegen gebied. Alleen, met een paar stemmen die hem gezelschap houden. Het sterkst klinkt De Binnenstem, die de verteller confronteert met zijn verlangen naar de dood.

In Het Buitengebied is een roman over alleen wonen. Geen vrolijk verhaal maar wel erg mooi. Adriaan gebruikt de nodige  zwarte humor en is  soms ironisch. De hoofdpersoon  woont ver van zijn vrienden en de stilte is tastbaar. Hij wil voor zichzelf zorgen, maar hij wil ook dood. Hij heeft kippen en geiten en is lief voor ze en zoekt hun warmte De schrijver is niet altijd alleen, hij heeft stemmen die hem gezelschap houden. Het is een verhaal over eenzaamheid en voor een groot deel autobiografisch. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies. Adriaan laat met dit boek zijn, hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn. En ook het verlangen naar de dood. In dit prachtige boek kun je ook op zoek gaan naar jezelf. Ben jij eenzaam of alleen? Lees dan dit prachtige boek.

Kijk hier naar deze prachtige boektrailer.

Ik vind Het Buitengebied een prachtig boek. Ondanks het sombere onderwerp, gebruikt Adriaan ook de nodige humor. De eenzaamheid greep me aan, maar Adriaan tovert met woorden. Het is een pareltje.

Lees hier meer over Adriaan dan Dis

Adriaan van Dis,  (1946) groeide op in Bergen, temidden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs-) geschiedenis. Al tijdens zijn studie publiceerde hij bij NRC Handelsblad, waar hij later redacteur was. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, die hem het Gouden Ezelsoor opleverde, de prijs voor het best verkochte literaire debuut. In 1986 verschenen achtereenvolgens De rat van Arras en de reisverhalenbundel Casablanca, en debuteerde hij als toneelschrijver met het stuk Tropenjaren, in 1988 gevolgd door Komedie om geld. Lees hier verder.

Informatie

Titel                    Het Buitengebied
Auteur              Adriaan van Dis
ISBN                9789025449278
Uitgeverij       Atlas Concact 

Bestel online knop

 

 

In het buitengebied
In het buitengebied
roman in verhalen
Score 4.2 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
In het buitengebied
In het buitengebied
Score 4.2 van 5 sterren.
€19,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.