In huis met een seriemoordenaar, Jan en Sanne Terlouw

In huis met een seriemoordenaarIn 1967 werd Nederland opgeschrikt door de arrestatie van Hans van Z. Onder ongekende media-aandacht werd tijdens het ‘Moordproces van de Eeuw’ vastgesteld dat de 26-jarige Van Z minstens drie moorden had gepleegd; een vierde moord was mislukt. Hij werd tot levenslang veroordeeld.

Onlangs verscheen de roman In huis met een seriemoordenaar, die Jan Terlouw samen met zijn dochter Sanne schreef gebaseerd op dit waargebeurde verhaal.
Een van zijn liefjes van Hans van Zon had jarenlang een kamer bij het gezin van schrijver en oud D66 politicus Jan Terlouw. Hans was een charmeur, een knappe man en dol op vrouwen. Hans kwam vaak bij de familie Terlouw over de vloer. Sanne was nog klein maar herinnert hem wel. Jan en zijn vrouw vonden het niet fijn om hun kinderen met hem alleen te laten. De familie Terlouw had twijfels over Hans. Vooral Jan Terlouw   vertrouwde hem niet. Soms kwamen er vreemde dingen boven water. Er werd geld gestolen, maar een dief is nog geen moordenaar. Hij liep wel langs de randjes van de wet. Bovendien was het was wel hun vriend. Als je geen echte bewijzen hebt, moet je dan je vriend bij de politie aan gaan geven? Maar dan komt de politie praten over Hans van Z. hij heeft moorden gepleegd. Jan Terlouw dacht soms wel had ik maar… en was niet echt trots. Maar hij kon het niet weten. Sommige mensen gingen hun ook een beetje eng vinden. Want hij had toch die moordenaar gekend. In 1986 kwam Hans van Z vervroegd vrij. Zijn levenslange straf was omgezet in 28,5 jaar en wegens goed gedrag met een derde verminderd. In 1998 overleed door overmatig en langdurig drankgebruik.

Hier kun je naar Jan en Sanne luisteren.

Ik vind In huis met een seriemoordenaar erg goed geschreven. Jan en Sanne hebben Hans van Z persoonlijk gekend. Om dit verhaal zo weer te geven, dat vind ik fantastisch.

Informatie

Titel            In huis met een seriemoordenaar
Auteurs    Jan en Sanne Terlouw
ISBN          9789491567933
Uitgeverij De Kring

Bestel online knop

 

 

In huis met een seriemoordenaar
In huis met een seriemoordenaar
roman gebaseerd op eigen ervaringen
Score 2.0 van 5 sterren.
€8,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
In huis met een seriemoordenaar
In huis met een seriemoordenaar
Score 2.0 van 5 sterren.
€32,95
1 - 8 dagen
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.