Het jaar van de vlinder, Brigitte van de Koevering

Het jaar van de vlinderToen ik de titel van dit boek zag, was ik gelijk verkocht. Een vlinder is een mooi symbool. De omslag van het boek is prachtig. Ik ben geraakt door dit ontroerende verhaal.

Op 30 oktober 2014 besluit de dochter van Brigitte van de Koevering  uit het leven te stappen en wordt het nooit meer zoals het was. Brigitte probeert de laatst maanden uit het leven van haar dochter na te gaan. Ze probeert vanuit de ogen en gevoelens van haar dochter, de antwoorden te zoeken op de vragen van haar meisje.

Het verhaal

In 1997 en 1999 worden Brigitte en haar man de dolgelukkige ouders van twee kinderen uit Colombia. Brigitte en haar man zijn erg blij met de kinderen. Het oudste meisje groeit op als een innemend, hartstochtelijk en extravert meisje. Ze heeft veel vrienden en vriendinnen. Met haar broer kan ze het heel goed vinden. Ze is begonnen aan een  opleiding waar ze zo lang van heeft gedroomd. Alles gaat goed, toch? Het échte leven kan beginnen.

Maar op 30 oktober 2014 besluit de dochter uit het leven te stappen en wordt het nooit meer zoals het was. Brigitte hield heel veel van haar dochter. Waarom heeft dit mooie meisje met zo veel vrienden deze keuze gemaakt? Met veel verbeeldingskracht en taal gaat Brigitte de rauwe rouw te lijf en toont ze wat voor fantastische dochter ze heeft. Het jaar van de vlinder is daarmee een ode aan het leven. Brigitte heeft lang getwijfeld of alles wat ze had geschreven met ons zou willen delen. Ze heeft de keuze gemaakt om het wel te doen. Brigitte wil met dit bijzondere verhaal  hun veerkracht laten zien. Verder wil ze eenzame dolende zielen vragen om hulp te zoeken. Deel je gedachten en gevoelens met iemand die je lief is of zoek professionele hulp.

Want hoe verschrikkelijk is het voor nabestaande om achter te blijven met het beeld van de eenzaamheid waarin hun geliefde afscheid heeft genomen. Dat is en blijft onacceptabel.

Ik vind Het jaar van de vlinder, lief, eerlijk, en ontroerend. Het is gewoon een juweeltje. Ik vind het moedig dat Brigitte haar verhaal met ons deelt.

Informatie

Titel                Het jaar van de vlinder
Auteur            Brigitte van de Koevering
ISBN              9789402601022
Uitgeverij      Aerial

Bestel online knop

 

 

Het jaar van de vlinder
Het jaar van de vlinder
Score 4.4 van 5 sterren.
€11,88
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.