Jamil en Jamila 3, De reis Elsbeth de Jager en Esther van der Ham

Jamil en Jamilla, de reisOver het vluchtelingenleven

In deel een maken we kennis met Jamil en Jamila. In deel twee volgen we verder het verhaal van de kinderen.
Dit boek is deel 3 in een serie. Voor elk  verkocht exemplaar stelt Droomvallei Uitgeverij het volgende deel van deze serie gratis beschikbaar aan kinderen in (Syrisch) vluchtelingenkamp of aan Syrische vluchtelingenkinderen in Nederland.

Het verhaal

Jamil en Jamila wonen in een Syrisch vluchtelingenkamp. We volgen het dagelijkse  leven van Jamil en Jamila. Ze maken zich zorgen over familieleden die zijn verdwenen, ze gaan naar school en halen water. Jamil denkt vaak aan zijn verlamde zusje, hij haar zo graag helpen. Gelukkig wordt het allemaal iets beter als er een nieuwe school wordt geplaatst. Maar voor Jamil nemen de zorgen over zijn zusje toe. Hij gaat op reis voor een beter leven. Lukt het hem om zijn zusje te redden? Jamil en Jamila, vrienden voor het leven. Lees hoe het verder gaat en of het Jamil lukt om zijn zusje te redden.

Deze boeken zijn gebaseerd op waargebeurde situaties. Het boek wordt gebruikt op de scholen in de vluchtelingenkampen. Door het beschrijven van voor de kinderen herkenbare situaties leren zij nadenken en praten over wat er gebeurd is en over hoe zij hun toekomst weer vorm kunnen geven. Het boek helpt de kinderen hun trauma’s te verwerken en zorgt ervoor dat ze op educatief niveau een stap verder komen.

Ik vind de boeken fantastisch. Het kan kinderen helpen om de situaties beter te begrijpen. De illustraties van Esther zijn in een woord fantastisch. De boeken zijn ook voor volwassen mensen een aanrader.

Over de auteur Elsbeth de Jager

Werkt als beëdigd vertaler en docent Duits. In 2008 begon ze met schrijven. Elsbeth heeft twee volwassen kinderen en een kleinzoon. Ze woont met haar man in Hilversum.

Over de auteur Esther van der Ham

Schrijft en illustreert kinderboeken. Ze is uitgever bij Droomvallei Uitgeverij   Haar boeken zijn positief, creatief en inspirerend. Esther is (natuurlijk) kindercoach. Ze woont met haar man en twee kinderen in Breda.

Informatie

Titel             Jamil en Jamila 3, de reis
Auteurs        Elsbeth de Jager en Esther van der Ham
ISBN            9789491886430
Uitgeverij    Droomvallei

Bestel online knop

 

 

Jamil & Jamila 3 - Jamil&Jamila 3: De reis
Jamil & Jamila 3 - Jamil&Jamila 3: De reis
€14,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.