Je bent een verschrikkelijk kind, Nina Blom

Je bent een verschrikkelijk kindHet hartverscheurende, autobiografische verhaal van Nina Blom die veertien jaar lang ziek is gemaakt door haar moeder en slachtoffer was van het Münchhausen by proxy-syndroom.

Münchhausen by Proxy Mensen die lijden aan het syndroom van Münchhausen by Proxy maken anderen bewust ziek om zelf aandacht te krijgen. Nina Blom (40) maakte het mee met haar moeder, die haar ziektes aanpraatte en mentaal én fysiek mishandelde. Na een helse jeugd wist ze zich eindelijk van haar moeder los te maken.

Als baby werd het kind al mishandeld. Nina werd zestien keer opgenomen in verschillende ziekenhuizen. Ze mocht niet met andere kinderen spelen. Nina moest ziek zijn van haar moeder, het werd haar aangepraat. Als ze zich in het ziekenhuis niet ziek gedroeg, kreeg ze straf. Ze werd mishandeld, of haar speelgoed werd afgepakt. Het meisje gaf het wel aan, dat ze geen pijn had. Maar haar moeder zei, dat moeders wel weten of een kind ziek is. Nina hield haar mond, ze was bang voor de gevolgen. Op haar veertiende moest Nina in bed blijven en werd hierdoor zwak en kwam hierdoor ziek en zwak over. Ze kreeg geen eten maar wel pillen. De artsen konden niks vinden. Zo ging ze van ziekenhuis, naar ziekenhuis. Haar vader deed niets en stond achter zijn vrouw. In het ziekenhuis kon je niets aan de moeder merken, dan was het een lieve zorgzame vrouw.

Uiteindelijk kregen hulpverleners argwaan en werd de kinderbescherming ingeschakeld. Nina onderging jarenlange therapieën schreef dit boek om artsen en hulpverleners te attenderen op deze vorm van kindermishandeling. Deze herdruk is aangevuld met enkele nieuwe feiten.

Nina kan niet alleen mooi schrijven. Ze kan ook erg goed vertellen, over dit verschrikkelijke onderwerp.
Ik ben stil. Het verhaal van Nina heeft mij diep geraakt. Er is erg weinig over dit onderwerp bekend. Ik vind het erg moedig dat Nina dit met ons deelt.
Een pareltje.

Informatie

Titel                Je bent een verschrikkelijk kind
Auteur          Nina Blom
ISBN             9789079287147
Uitgeverij    Personalia

Bestel online knop

 

 

 

Eén antwoord op “Je bent een verschrikkelijk kind, Nina Blom”

  1. Gelukkig is dit nu beter bekend, maar dat een kind ziek gemaakt door de moeder zal ook heel vaak gemist worden. Je verwachtbhet gewoon niet… in opleidingen is er gelukkig al wel meer aandacht voor….

    Goed dat je er aandacht aan besteed, Boekenwurm!

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.