Je ziet mij nooit meer terug, Sonja Barend

Sonja Barend
Sonja Barend

Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Generaties groeiden op met haar programma’s. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat een aangrijpend oorlogsverleden schuil.

Sonja heeft haar vader nooit gekend. Hij is in de oorlog meegenomen. De woorden ‘Je ziet mij nooit meer terug’ sprak hij tot Sonja’s moeder, toen hij thuis werd opgehaald. Sonja is op zoek naar antwoorden. Wie was haar vader?
Ze ontdekt dat ze niet De Groot heet net als haar broertjes, maar Barend. De man van wie ze dacht dat hij haar vader was, is haar stiefvader.
Helaas is haar vader alleen maar een zwart wit foto met een kartelrandje.
Sonja gaat op zoek, maar dat is vaak verdrietig en ze komt niet veel te weten. Ze wil meer weten over haar vader en moeder in oorlogstijd. Haar moeder zegt ook niet veel, maar Sonja vraagt ook niet echt door. Ze wil haar moeder geen pijn doen. Sonja vindt dat haar leven voor een deel  wordt bepaald door een geschiedenis die ze niet zelf heeft meegemaakt. In deze indringende memoires probeert ze inzicht te geven in hetgeen haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting in haar televisiewerk heeft bepaald.

Sonja is een geweldige vrouw. Ik keek naar haar tv-programma’s. Dan is het net of iemand iedere keer bij je in de huiskamer is. De dame was erg direct.
Nu is Sonja er weer, met haar emotionele verhaal.

Sonja kan emotioneel vertellen. Luister naar deze bijzondere vrouw.

Je ziet mij nooit meer terug, heeft mij diep geraakt. Ik ben stil. Een aanrader voor iedereen. Sonja heeft mijn hart gestolen. Wat een vakvrouw.

Over de auteur Sonja Barend

Sonja Barend (1940) was een televisiepresentatrice, die ook wel de Koningin van de Talkshow werd genoemd. Ze was meer dan veertig jaar op de televisie te zien. Beroemd werd haar slotzin na ieder praatprogramma: ‘Voor straks lekker slapen en morgen gezond weer op.’

Informatie

Titel                 Je ziet mij nooit meer terug
Auteur            Sonja Barend
ISBN               9789023449782
Uitgeverij     De Bezige Bij

Bestel online knop

 

 

Je ziet mij nooit meer terug
Je ziet mij nooit meer terug
Score 4.4 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Je ziet mij nooit meer terug
Je ziet mij nooit meer terug
Score 4.4 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.