jij bent mij, Michelle Wildgen

Jij bent mijEen ontroerende roman over de ziekte ALS

De beroemde klassieke pianiste Kate krijgt op een dag te horen dat ze aan de ziekte ALS een vernietigende en ongeneeselijke spierziekte lijdt.
Kate en haar man gaan op zoek naar een verzorgster. Ze komen in contact met Rebecca, een studente. Bec heeft niets met zorg, toch wil ze graag voor Kate zorgen.

De taken van Bec zijn vanaf het begin van een ontstellende fysieke intimiteit. De dames passen goed bij elkaar. Bec is een chaoot en Kate een keurige dame. Ze vullen elkaar prima aan. Kate voelt zich door Bec niet de zieke. Dit zou bij een professionele verzorgster wel zo zijn. De dames hebben veel gevoel voor humor en proberen samen er iets van te maken. Het lijkt of de relatie van Kate en haar man goed gaat. Maar Kate en haar man gaan uit elkaar. Bec probeert Kate te troosten. Maar hoe eerlijk en openhartig de vrouwen ook met elkaar omgaan, de last van deze onverbiddelijk voortschrijdende terminale ziekte wordt met de dag zwaarder. Bec heeft zelf ook haar privé leven en dat loopt ook niet altijd op rolletjes. Ze denkt vaak aan Kate en ook hoe ze zelf alles het beste moet regelen.De vrouwen proberen er voor elkaar te zijn. Maar het is niet altijd makkelijk als je weet dat de dood op de loer ligt.

De bioscoopfilm You’re not You komt 18 december uit in Nederland en op 28 januari in Vlaanderen.

Over Michelle Wildgen

Michelle Wildgen werd voor haar nu verfilmde debuutroman uitverkoren als New York Times Editor’s Choice en ze stond in de boekentoptien van People Magazine. Ze is freelance schrijver, recensent en docent, en redacteur van het literaire tijdschrift Tin House. Ze woont in Madison, Wisconsin

Informatie

Titel           You’re not you, jij bent mij
Auteur      Michelle Wildgen
ISBN          9789044347463
Uitgeverij The house of books

Bestel online knop

 

 

You're Not You
You're Not You
Jij bent mij
Score 4.0 van 5 sterren.
€7,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Jij bent mij
Jij bent mij
Score 4.0 van 5 sterren.
€10,99
Op voorraad. Voor 13:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.