Jij redt het wel, Mine van Wychen

Mine van Wychen
Mine van Wychen

Over leven in het land van rouw

Mine van Wychen en haar man Henk krijgen een dochtertje, Emma. Kort na de geboorte van hun kindje overlijdt Henk. Leven en dood, het begin en het einde van een leven. Mine is boos verdrietig omdat Henk is overleden. Maar ook blij met haar dochtertje. Vreugde en verdriet, gelukkig staan ze er niet alleen voor. Maar er zijn ook mensen die het af laten weten.

Vrienden of bekenden die net doen of ze haar niet zien als ze haar ergens tegen komen. Zo hoeven ze geen gesprek met haar aan te gaan, want dat vinden ze moeilijk. Ze staan er niet bij stil hoe het voor Mine is. Natuurlijk krijgt ze ook veel adviezen, want iedereen weet wat zij zou moeten doen. Het is makkelijk praten als je zelf niet in deze situatie zit. Mine kampt ook met financiële problemen de blauwe enveloppen blijven maar komen en soms ziet ze het echt niet zitten.

Mannen bedoelen het goed en ‘wippen’ onverwacht bij haar aan. Maar Mine heeft verdriet en mist de vader van haar kind. Sommige mensen zeggen dat het maar goed is dat Emma nog maar klein was toen haar vader overleed. Kunnen die mensen voelen hoe het verdriet van een kind is? Ook kinderen hebben hun eigen rouw en verdriet om een geliefd persoon. Emma mist ook haar vader. En dit gevoel wordt bevestigd als ze ziet dat andere kinderen wel een vader hebben. Het is verleidelijk om in de ‘slachtofferrol’ te blijven hangen. Toch moet Mine verder, voor zichzelf en voor Emma.

Jij redt het wel, is emotioneel en soms erg confronterend. Het verhaal heeft ondanks al het verdriet ook veel humor. Ik vind het moedig dan Mine haar persoonlijke verhaal met ons deelt. Ik vind het aanrader voor iedereen die en geliefd persoon heeft verloren. Mine laat zien hoe mensen wél hulp en steun kunnen geven.

Mine van Wychen werkt als zelfstandig communicatie- en gedragstrainer, coach en adviseur. Ook heeft ze ruime ervaring als HRD-adviseur en is ze gespecialiseerd in het begeleiden van rouw- en verliesprocessen, zowel op de werkvloer als in privésituaties.

Informatie

Titel Jij redt het wel
Auteur Mine van Wychen
ISBN 9789055948345
Uitgeverij Scriptum

Bestel online knop

 

 

Jij redt het wel
Jij redt het wel
over leven in het land van rouw
Score 4.8 van 5 sterren.
€10,-
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.