Jij veranderde mijn leven, Abdel Sellou

Jij veranderde mijn levenHet ware verhaal achter de filmhit Intouchables

In Jij veranderde mijn leven kun je lezen hoe het échte leven van de Algerijn Abdel Sellou was. Voor hij bij de rijke de verlamde Philippe Pozzo gaat zorgen, gebeurt er erg veel.

Als hij nog jong is wordt hij gedumpt bij zijn oom en tante in Frankrijk. Zij kunnen zelf geen kinderen krijgen.
Deze mensen hebben totaal geen ouderlijk gezag. En Abdel gaat het verkeerde pad op. Hij is overal behalve thuis. Zijn criminele gedrag wordt alsmaar erger.
Op een dag komt hij in contact met de steenrijke Philippe Pozzo di Borgo. Philippe is door een ongeluk bijna geheel verlamd was en daarom op zoek naar een persoonlijk verzorger.
Abdel heeft niks met verzorging. Maar hij wil weleens een kijken nemen in de wereld van iemand met veel geld. Er ontstaat er al snel een bijzondere band tussen deze twee mannen. Arm en rijk. Iemand van de straat en iemand die in weelde is opgevoed. Een groot contrast, De mannen leren veel van elkaar en worden vrienden van het leven.

Ik vind Jij veranderde mijn leven een mooi verhaal. De mannen leren veel van elkaar. De ene heeft alles en de ander heeft niets.. Een ding is zeker ze hebben elkaar nodig.

Ik heb de film ook gezien. Jij veranderde mijn leven vertelt meer over het leven van Abdel. De film zowel het boek hebben mij laten lachen en huilen. De mannen hadden elkaar nodig en houden nog steeds van elkaar.

Informatie

Titel Jij veranderde mijn leven
Auteur Abdel Sellou
ISBN 9789038896854
Uitgeverij Nijgh en van Ditmar

Bestel online knop

 

 

Eén antwoord op “Jij veranderde mijn leven, Abdel Sellou”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.