Jij zegt het, Connie Palmen

Jij zegt hetIk had al een tijdje  geen boek meer gekocht. Bij de Wereld draait door zag ik Connie Palmen. In de vakantie gingen we naar Boekhandel Krings . Wim Krings zat in het boekenpanel bij de Wereld draait door.
Plotseling kreeg ik dit boek in mijn handen gedrukt. Een blije Boekenwurm, mijn  dag kon niet meer stuk.
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In ‘Jij zegt het’ geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem. Het leek mij lastig om dit boek te bespreken.  Ik weet niet veel van de liefdesgeschiedenis van Ted en Sylvia. Maar Connie nam mij mee  in deze prachtige liefdesgeschiedenis. Ze laat Ted terugkijken op zijn relatie vol liefde. Helaas werd het donker in zijn stralende lichte leven. Op 11 februari 1963 pleegt zijn vrouw zelfmoord. Vanaf dat moment heerst de dood in zijn leven.

In de verschillende biografieën die van Sylvia  verschenen  krijgt zij de status van martelares. En Ted is de verrader en moordenaar, de Judas. Mensen die van niets weten zetten hem in een kwaad daglicht. Mensen waarvan hij dacht dat het vrienden waren hebben geen goed woord voor hem over. De zelfmoord van zijn vrouw werd hem in de schoenen geschoven. Maar zijn liefde voor Sylvia was sterk. Dat voel je, het straalt uit het boek. Lees dit prachtige, lieve, mooie en ontroerende liefdesverhaal.

Ik vind Jij zegt het, ontroerend. liefdevol, en eerlijk. Prachtig om op zo’n bijzondere manier over de liefde en de dood te schrijven. Ik ben er stil van. Een liefdespareltje. Het heeft een plaatsje in mijn hart.

Over Connie Palmen

Connie Palmen is in 1955 geboren in Sint Odiliënberg. Connie Palmen zette nadrukkelijk haar zinnen op een leven als schrijfster en publiceerde een paar verhalen. In 1988 publiceerde ze haar eerste korte verhaal. Het viel op bij de uitgever Prometheus. In 1991 kwam haar eerste roman uit, De Wetten. Het krijgt veel media aandacht. In Een Uur Ischa maakte ze kennis met de bekende journalist/columnist Ischa Meijer (1943-1995). Ze krijgen een liefdesrelatie. Twee weken voor de publicatie van haar tweede roman De Vriendschap in februari 1995 overleed Ischa Meijer plotseling op tweeënvijftigjarige leeftijd.

Informatie

Titel                 Jij zegt het
Auteur             Connie Palmen
ISBN                 9789044628104
Uitgeverij        Prometheus

Bestel online knop

 

 

Jij zegt het
Jij zegt het
Winnaar Libris Literatuur Prijs 2016
Score 4.2 van 5 sterren.
€11,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Jij zegt het
Jij zegt het
Winnaar Libris Literatuur Prijs 2016
Score 4.2 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Jij zegt het, Connie Palmen”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.