Juf Braaksel, en het meesterbrein, Carry Slee

Juf Braaksel en het meesterbreinIllustraties Iris Boter    
Juf Braaksel is terug…en nog gemener!
Het is de sluwe juf Braaksel gelukt uitgeroepen te worden tot liefste juf van de provincie en daar is groep 6 niet blij mee! Ze heet Brakel, maar de kinderen worden misselijk en boos als ze aan haar denken. Dus ze wordt al snel juf Braaksel genoemd.

 
 Lotte en Thijs zijn vastbesloten om een plan te bedenken om Braaksel van hun school te verjagen, maar dat is nog niet zo makkelijk.
Maar dan komt er een andere jongen op school. Lucas. Juf Braaksel is blij met deze jongen. zijn vader is de beroemder professor Van Amerongen.
Ze krijgen weer hoop. Al is Lucas pas zeven jaar, hij is erg slim. Hij heeft een meesterbrein.
Wie weet kan Lucas een slim plan bedenken. Juf Braaksel heeft andere plannetjes met Lucas.  Ze moeten hem redden Maar of dat goed gaat? Lotte, Thijs en Lucas laten het er niet bij zitten.
Ze smeden een meesterplan om die plannen van Braaksel te verijdelen. Gaat ze dat lukken? Er gebeuren heel veel spannende en grappige dingen. Te veel om hier allemaal te verklappen, dus ga het maar snel lezen in dit spannende boek. Juf Braaksel zal haar lesje ook wel leren. 
 

Lees ook Juf Braaksel en de magische ring

Net als Juf Braaksel en de magische ring is het een fantastisch boek. Spanning en humor nemen je mee in dit spannende verhaal, met veel humor. De illustraties maken het nog leuker.

Over de auteur Carry Slee

 

Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte ze een aantal jaren als lerares Drama in het voortgezet onderwijs. In 1988 debuteerde ze in het kindertijdschrift Bobo met verhalen over Keetje Karnemelk. Haar eerst boek, Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989. Daarna volgden al gauw meer jeugdboeken. In 1999 schreef Carry het Kinderboekenweekgeschenk Bikkels.

Lees hier meer over Carry

 Over illustrator Iris Boter

 
Opgegroeid in Wijhe, aan de IJssel. Veilig en klein. Naar de kunstacademie in Kampen.
Leren kijken, écht kijken.
En wat je ziet op je allereigenste manier verbeelden. Het liefst met kroontjespen en inkt: het wispelturige en krachtige van de lijn. Het in zwarte van de inkt.
Intussen al meer dan honderdtwintig boeken geïllustreerd.
Lees hier meer over Iris 

Informatie

Titel                    Juf Braaksel en het meesterbrein
Auteur              Carry Slee 
Illustraties      Iris Boter 
ISBN                 9789048850884
Uitgeverij      Moon   
 
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.