Kan niet bestaat niet, Fabien van der Ham

Kan niet bestaat nietVerhalen en gedichten om mee te filosoferen

Met uitgebreide praattips

Een slijmerig kusjesmonster in de speeltuin, rivieren van chocomel en slagroomsneeuw, een spin die een katapultweb weeft, een koning die nooit de baas is, een poes die naar school moet, een moeder die in een varken verandert; er gebeuren wonderlijke dingen in de verhalen en gedichten van deze bundel. Allemaal zijn ze te gebruiken als start voor een filosofisch gesprek. Zo kun je eerst gezellig voorlezen en daarna samen nadenken over de bijbehorende filosofische vragen met behulp van de praattips. Behalve praattips staan er ook leuke, creatieve opdrachten bij elk verhaal en gedicht.

Kan niet bestaat niet is een erg leuk boek voor ouders, kinderen en scholen. In het boek staan verschillende onderwerpen om met een kind over te filosoferen.Dat kan met kinderen vanaf 4 jaar.

Waarom is het leuk om met kinderen te filosoferen? Kinderen kunnen vaak ontroerend, origineel, creatief en ook verbazingwekkend slim reageren. Soms gaat een ander kind hier weer op antwoorden of vragen stellen en zo krijg je een leuk gesprek. Sommige mensen hebben zoiets filosoferen met kinderen? Ja! Kinderen zijn ook nog lekker ongeremd en nemen geen genoegen met een antwoord. Ze vragen door of hebben zelf ook hun eigen ideetjes en dat is leuk. Bovendien is het een het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Door hun waarom vragen merk je dat al bij een kind. Een kind vraagt na een antwoord bijna altijd door en als er meer kinderen zijn hebben die ook weer hun vraag of mening. Leuk toch!

Digi-materiaal voor digibord en tablet

Bij dit boek kun je een tool aanschaffen om alle illustraties die bij de verhalen en gedichten horen tijdens het voorlezen ook op het digibord of een tablet te laten zien. Deze is verkrijgbaar in de webshop van de Filosofiejuf

Kijk ook eens op De Schoolschrijver.

Ik vind Kan niet bestaat niet, een fantastisch boek. In het boek staan mooie verhalen en onderwerpen om met kinderen over te praten. De prachtige  gekleurde illustraties , maken alles nog leuker.

Informatie

Titel                            Kan niet bestaat niet
Auteur                       Fabien van der Ham
Illustraties                Matty de Vries
ISBN                           9789081971744
Uitgegeven door      Filosofie juf

Bestel online knop

 

 

Kan niet bestaat niet, Fabien van der Ham

3 antwoorden op “Kan niet bestaat niet, Fabien van der Ham”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.