Kapitein Kees, Anke Kranendonk

Kapitein KeesKees ging regelmatig met zijn vader de rivier op. Dan legden ze aan bij de molen en aten een ijsje. Samen zaten ze dan in het gras te genieten. Ze keken naar de grote en kleine boten die over de rivier voeren. Sommigen hadden lawaaierige motoren en veroorzaakten grote golven.

Kees vond het wel spannend. Het lijkt Kees nu zo stoer, dat ze ook gaan varen op de brede rivier tussen alle boten door, over de grote golven. Kees is geslaagd voor zijn zwemdiploma. Hij heeft een bootje gekregen met een elektrisch motortje eraan. Nu kan hij zelf op avontuur. Als het lekker weer is gaat hij met Bas de hond van de buurvrouw en zijn cavia Hector het bootje in om een tochtje te maken. Kees geniet en besluit om de grote rivier over te steken en een kijkje te nemen aan de andere kant. Kees vindt alles prachtig. Hij ziet een meisje met de mooiste haren van de wereld. Hij ontmoet er ook mevrouw Kooistra, een oude dame die een beetje in de war, is. Ze wil ook graag een ijsje. Maar Kees heeft niet in de gaten dat de tijd voorbij is gevlogen. Inmiddels is iedereen op zoek naar hem én naar mevrouw Kooistra.

Kapitein Kees is een leuk en spannend verhaal. Een heerlijk boek om voor te lezen. Anke kan beeldend schrijven. Ze tovert af en toe een glimlach op je gezicht. En de illustraties maken alles nog mooier.

Over Anke Kranendonk

Anke Kranendonk (16 mei 1959) is een Nederlandse actrice en schrijfster. Door regisseur Ben Sombogaart werd ze gevraagd om de hoofdrol te spelen in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle. Gastrollen volgde in Goede tijden, slechte tijden (1992) en Goudkust (1996). Naast haar rollen op televisie richtte ze ook een toneelgezelschap op. In 1993 verscheen haar eerste boek, Van huilen krijg je dorst. Inmiddels heeft ze al ruim 90 boeken geschreven.

Informatie

Titel                  Kapitein Kees
Auteur              Anke Kranendonk
Illustraties      Annemarie van Haeringen
ISBN                   9789047706717
Uitgeverij         Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

Kapitein Kees
Kapitein Kees
Score 5.0 van 5 sterren.
€14,95
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.