Kees de jongen, Theo Thijssen

Kees de jongenBewerkt door Tiny Fisscher

Eindelijk een bewerking voor jong en oud van deze klassieker die iedereen gelezen moet hebben. Deze qua taalgebruik opgefriste versie maakt het nu ook mogelijk om kinderen vanaf tien jaar van dit meesterwerk te laten genieten! Een must voor kinderen, ouders, grootouders en ieder ander die zichzelf herkent in de ontroerende Kees, een doodgewone jongen uit het begin van de vorige eeuw die zo graag bijzonder wil zijn. Door de prachtige sfeertekening van het leven van honderd jaar geleden is dit boek ook een must voor scholen en bibliotheken! Bewerkt voor de jeugd vanaf 10+, maar ook voor alle volwassenen!

Het verhaal

Kees Bakels is bijna 12 jaar. Hij woont samen met zijn ouders, zijn jongere zusje Truus en zijn jongere broertje Tom in Amsterdam. Zijn ouders hebben een schoenenwinkel. Kees zit in de zesde en laatste klas van de lagere school. Hij  wordt benoemd tot ‘jongen-van-de-bel’, hij moet de deur openen voor laatkomers en ouders. Kees wil graag anders zijn dan de andere kinderen. Kees  vindt het fijn om bijzonder te zijn. Zijn vader is vaak ziek. Met zijn opa en oma hebben ze geen goede band. De familie heeft het niet echt breed.Toch maakt Kees er het beste van. Hij zit vaak te dagdromen. In die dromen kan hij heel veel. Hij heeft mooie spulletjes en kan allerlei dingen zoals schaken, schermen. De dagdromer is muzikant en ook een talenwonder. Helaas zijn dromen bedrog.
Er komt een nieuw meisje in de klas, Rosa Overbeek. Ze komt van een rijk instituut en Kees vindt haar al vanaf het eerste moment een leuk meisje. Hij vindt dat ze samen boven de andere kinderen uitsteken en fantaseert regelmatig over haar. Dit haalt hem even uit de realiteit. Zijn vader wordt steeds zieker en dat maakt alles niet makkelijker. Ondanks de armoede proberen zijn vader en moeder goed voor de kinderen te zorgen.

Hoe gaat het verder met Kees? Lees het allemaal in dit prachtige boek. Een klassieker die iedereen gelezen moet hebben. Als je het nog niet gelezen hebt. Is dit je kans! Tiny heeft het prachtig bewerkt. Ik heb ervan genoten.

Over Theo Thijssen

Theo Thijssen (Amsterdam, 16 juni 1879 – aldaar, 23 december 1943) was een Nederlands schrijver, onderwijzer en socialistisch politicus. Zijn bekendste boek is Kees de jongen (1923), dat in de Amsterdamse Jordaan speelt.

Over Tiny Fissher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. I 2014 verscheen een bijzonder project van haar hand, een hertaling van Theo Thijssens beroemde klassieker Kees de jongen. Door de taal op te frissen is het boek nu weer ontsloten voor een heel nieuw publiek, inclusief kinderen vanaf een jaar of tien.

Informatie

Titel             Kees de jongen
Auteur        Theo Thijssen bewerkt door Tiny Fisscher
ISBN            9789402600117
Uitgeverij   Aerial

Bestel online knop

 

 

Kees de jongen. Bewerkt door Tiny Fisscher
Kees de jongen. Bewerkt door Tiny Fisscher
Score 4.4 van 5 sterren.
€5,-
Uiterlijk 16 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Kees de jongen, Theo Thijssen”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.