Kieft, Michel van Egmond

KieftWim Kieft werd op zijn 19de de jongste topscorer van Europa. Met 23 goals nog altijd de jongste aller tijden. Hij vierde vele successen bij Ajax en PSV én hij maakte zich onsterfelijk door zijn rake kopbal tegen Ierland op het EK 1988. De goal die Nederland uiteindelijk glansrijk naar de finale hielp. Toch heeft Kieft weinig van zijn voetbalsuccessen kunnen genieten. Zijn hele carrière leed hij onder een gebrek aan zelfvertrouwen en twijfelde hij of hij wel goed genoeg was.
In het boek van Michel van Egmond lezen we over de faalangst van Wim Kieft. Hij vertelt in dit boek dat hij 20 jaar lang verslaafd te zijn geweest aan cocaïne en zeker een half miljoen te hebben weg gesnoven. Dit geheim droeg hij 20 jaar lang met zich mee. Maar nu is dat voorbij. Wim vertelde zijn verhaal aan Michel van Egmond. Kieft is het verhaal over een bittere strijd tegen zijn verslaving en de spoken in zijn hoofd. Maar al bij al is het ook een goed verhaal over de kracht van Wim Kieft. Soms is het grappig, maar soms ook triest.
‘Ik ben blij dat ik weer leef,’ zegt hij op een van de laatste bladzijden van dit openhartige boek. ‘Écht leef.’

Ik vind het heel moedig dat Wim Kieft zijn verhaal met ons heeft gedeeld. Het had voor mij wel wat korter mogen zijn. Wie weet kan het voor mensen die ook verslaafd zijn een steuntje in de rug zijn.

Wim Kieft (1962) speelde 42 keer voor Oranje. Hij werd Europees kampioen in 1988, won de Europa Cup I, werd zes keer landskampioen, vier keer bekerwinnaar en ontving al op 19-jarige leeftijd de Gouden Schoen.

Michel van Egmond (1968) is journalist bij Voetbal International en schrijver van sportboeken. Voor Gijp, de biografische schets van het leven van René van der Gijp, won hij in 2013 de NS Publieksprijs. Er zijn van Gijp bijna 350.000 exemplaren verkocht.

Informatie

Titel           Kieft
Auteur       Michel van Egmond
ISBN13      9789067970846
Uitgeverij VI Boeken

Bestel online knop

 

 

Kieft - biografie Wim Kieft
Kieft - biografie Wim Kieft
Sportboek van het Jaar 2015
Score 4.2 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Kieft - biografie Wim Kieft
Kieft - biografie Wim Kieft
Sportboek van het Jaar 2015
Score 4.2 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.