Kien, Marianne Gilde

Kien, Marianne GildeGeheugentraining voor ouderen

Kien is een doe-boek boordevol geheugenactiviteiten voor ouderen. Zij ervaren de geheugenspelletjes als een aangenaam tijdverdrijf. Bij Kien hoort een leuke Nederlandstalige cd met liedjes uit de jaren ’50 en ’60.

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, dingen onthouden. En och, we vergeten allemaal weleens wat. Maar er zijn mensen die hebben (ernstige) geheugenproblemen. Ze worden iedere dag met hun neus op de feiten gedrukt. Ze weten soms niet meer wat er is gebeurd of wat iemand ze heeft verteld. Of waar is dat boodschappenbriefje? En wat moesten ze eigenlijk allemaal kopen? Hier worden ze onzeker van. Ze krijgen het gevoel om er niet meer bij te horen. Kien is daarom een goed boek voor mensen die kampen met geheugenproblemen zoals bijv. vasculaire dementie of Alzheimer. Er staan leuke spelletjes, puzzeltjes en quizjes in dit bijzondere boek. Het geeft mensen met geheugen problemen een gevoel van eigenwaarde. Bij het boek zit een cd, ze kunnen dan luisteren of ze muziek herkennen. 24) Nederlandstalige liedjes uit de jaren ’50 en ’60, zoals Poen (Wim Sonneveld), Sophietje (Johnny Lion), Katinka (de Spelbrekers), Middellandse zee (Anita Berry), Greetje uit de polder (Eddy Christiani), Zeg niet nee (Fouryo’s), Spiegelbeeld (Willeke Alberti).

Kien is een leuk, vlot en informatief boek voor partners, mantelzorgers, familie en vrienden van mensen die lijden aan ‘vergeetachtigheid’ de mogelijkheid om nog sámen iets te kunnen doen. Zet de cd op en zing samen mee met de liedjes van vroeger. Zingen is leuk en het ontspant. Kien kan ook worden gebruikt door activiteitenbegeleiders in verzorgingshuizen en de dagopvang. Zij kunnen het boek met de cd zowel individueel als in groepsverband inzetten.

Ik vind Kien een leuk en vlot boek voor mensen met geheugenproblemen. De cd bij het boek maakt het gezellig.

Informatie

Titel                  De Vlindertuin
Auteur            Marianne Gilde
ISBN                9789081628617
Uitgeverij    De Vlindertuin

Bestel online knop

 

 

Niet meer verkrijgbaar

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.