Kleine Helden zijn wij, Stijn van der Loo

Kleine helden zijn wijEen roman over los moeten laten en over zorgen voor elkaar.

Smolder heeft het niet makkelijk. Zijn moeder is dement. Samen met zijn zus zorgt hij voor zijn moeder.
Smolder gaat regelmatig naar zijn moeder toe. Ze heeft een hondje Jeltje en de poeplucht hangt in huis. Maar ze is dolblij met haar kleine trouwe viervoeter. Smolder ligt ook in een scheiding en daar wordt hij ook niet vrolijk van.
Moeder gaat achteruit en eigenlijk kan ze niet meer alleen thuis blijven wonen. Maar Smolder wil dat zijn moeder in haar eigen omgeving blijft. Helaas  het lukt niet, de dame kan zelfs geen koffie meer zetten.

Smolder wil zijn moeder nog zo veel vragen. De geschiedenis krijgt meer kleur als je ouder wordt. Het gaat nu meer over jou dan over schimmen uit het verleden. Het verleden komt dichterbij. Moeder weet het ook niet goed meer.
Hij gaat soms met zijn moeder ergens koffie drinken. Maar ze holt achteruit. Zijn zus wil dat ze naar een verzorgingstehuis. gaat, maar Smolder verzet zich.
Dan heeft hij eindelijk de moed om zijn moeder te vertellen dat ze naar een ander huis gaat. Smolder zegt haar dat ze vaak alleen is en daar zijn meer mensen. Gelijk heeft de oude dame haar antwoord klaar. Ze weet zo een lijst met namen op te noemen van mensen die ze kent. Het lot grijnst naar Smolder, dat weet ze toch maar.

Ondanks alles  bleef moeder  vrolijk. Smolder vertelde haar dat hij een boek aan het schrijven, was over dementie. Kleine Helden zijn wij. Zijn moeder wist dat het voor een groot deel over haar ging. Ze vond zichzelf ook een kleine held.
Deze held overleed op 7 juni 2017 en heeft de omslag van het boek nog kunnen zien.
Als je voor een ander gaat zorgen  is dat  mooi. Toch moeten die mensen ook aan zichzelf denken. Het zijn ook helden.

Kijk naar dit mooie filmpje

Ik vind Kleine Helden zijn wij, prachtig. Het is lief, eerlijk, en emotioneel.
 Stijn tovert met woorden. Zijn zinnen zingen.  Ik ben er stil van. Het is een pareltje

Over de auteur Stijn van der Loo

Stijn van der Loo (Eindhoven, 1963) is zanger, theatermaker en schrijver. Na zijn studie schoolmuziek aan het Utrechts conservatorium doceerde hij, schreef teksten en muziek, toerde als zanger jarenlang langs theaters in binnen- en buitenland en trad op voor radio en tv. Eerst met Intermezzo, dat enige prijzen won, zoals de Zilveren Harp van Conamus, en later solo. In 2004 debuteerde hij met de roman De Galvano. Dat debuut werd genomineerd voor de Debutanten Prijs, kwam op de longlist van de Libris Literatuur Prijs en won de Schrijversprijs der Brabantse Letteren. In 2006 verscheen de roman De held Jacob Mulle, die bekroond werd met de Halewijnprijs.

Informatie

Titel                Kleine Helden zijn wij
Auteur           Stijn  van de Loo
ISBN             9789021457765
Uitgeverij     Querido

Bestel online knop

 

Kleine helden zijn wij
Kleine helden zijn wij
Score 4.6 van 5 sterren.
€11,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Kleine helden zijn wij
Kleine helden zijn wij
Score 4.6 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.