De kunst van het mislukken, Leo Verheul

Leo Verheul
Leo Verheul

Leo Verheul was ooit een bekend sportjournalist en programmamaker. Het ging hem voor de wind. Hij was miljonair en bezat meerdere huizen in Spanje. Leo reed in dure auto’s en viel op de verkeerde vrouwen. Drank en drugs en vrouwen  maakten zijn leven kapot. Maar er gebeurde nog veel meer in zijn bewogen leven.
Een aantal jaren later is hij helemaal blut. Leo moet in de rij staan bij de voedselbank.
Hoe is het mogelijk dat iemand die zoveel succes had zo diep kan vallen.
Leo vertelt in De Kunst van het mislukken met een lach een traan over de problemen in zijn leven. Maar Leo  gaat niet bij de pakken neerzitten, hij pakt iedere keer de draad weer op.

‘Op mijn eigen onnavolgbare wijze was ik bezig om te winnen: als journalist, als schrijver, als spelersmakelaar op de voetbalmarkt, als architect van illusies. Ik was nog lang niet op mijn hoogtepunt. Ik begon eigenlijk nog maar net.’

De kunst van het mislukken is een autobiografisch verhaal over het leven van Leo Verheul. Diepe dalen, trieste verhalen, maar met een lach geschreven.
Aan de hand van vaak even schrijnende als dolkomische anekdotes laat Leo Verheul zien hoeveel fantasie, vernuft en raffinement ervoor nodig is om groots en meeslepend naar de klote te gaan.

Leo Verheul (1954) is journalist, schrijver en programmamaker. Hij schreef voor Het Vrije Volk, Voetbal International en Panorama. Vanaf 1993 maakte hij met Henk Spaan, Harry Vermeegen en boezemvriend Hugo Borst het tv-programma Die 2: Nieuwe Koeien en met Spaan, Borst, Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten het programma Studio Spaan. Verheul schrijft al vanaf de begintijd voor literair voetbaltijdschrift Hard Gras en publiceerde meerdere voetbalboeken, waaronder de biografie van Frank Rijkaard en De voorzitter. Met Pablo & Poëzie debuteerde hij in 2012 als filmmaker op het IFF in Rotterdam.

Informatie

Titel              De kunst van het lukken
Auteur         Leo Verheul
ISBN            9789048819676
Uitgeverij Lebowski

Bestel online knop

 

 

De kunst van het mislukken
De kunst van het mislukken
De kunst van het mislukken
Score 4.6 van 5 sterren.
€4,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De kunst van het mislukken
De kunst van het mislukken
Score 4.6 van 5 sterren.
€7,90
Uiterlijk 10 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.