Kwartet, Anna Enquist

KwartetMuziek geeft vorm aan je verdriet, het verklankt je verlies en biedt daar tegelijkertijd een soort troost voor. Dat zal wel een cliché zijn maar voor mij is het een soort ontdekking, het is de waarheid.

Dit is een citaat uit Kwartet, het nieuwste boek van Anna Enquist.

Het verhaal speelt zich af in een nabije toekomst. Een toekomst die bepaalde culturele en maatschappelijk zaken van ons afneemt. En dan hebben we het nog niet over de zorg voor oudere mensen. De vier leden van het strijkkwartet dat op gezette tijden samen musiceert ervaren dit ook. Alle vier hebben ze iets ergs in hun leven meegemaakt. Dit dragen ze met zich mee. Het schept een band tussen de vier leden. Daarom zoeken ze afleiding in muziek.
Carolien en Heleen werken bij dezelfde huisartsenpost. Hugo is de baas van een muziekcentrum en Jochem houdt zich bezig met het repareren van instrumenten. En er is ook nog Reinier, de oude cellospeler, die dankzij de hulp van een aardige, allochtone jongen nog net op zichzelf kan blijven wonen. Aan dat alles lijkt ruw een einde te komen wanneer een repetitie op de woonboot van een van de leden met grof geweld verstoord wordt door een levensgevaarlijke indringer.

Kwartet begint als een psychologische roman. Er komen maatschappelijke problemen aan de orde. Alles loopt mooi in elkaar over. Het verhaal neemt bijna op het einde een wending dan leest het als een thriller. Het is een prachtig boek.

Anna Enquist is het pseudoniem van de Nederlandse schrijfster en dichteres Christa Widlund-Broer. Ze is psychoanalytica en debuteerde in 1991 met de poëziebundel Soldatenliederen. Met haar eerste roman Het Meesterstuk (1994) vestigde ze meteen haar naam als schrijfster. Ze werd in 1945 geboren in Amsterdam, en groeide op in Delft. In 2001 kwam haar dochter Margit om het leven bij een verkeersongeluk. Haar dochter werd overreden door een vrachtwagen zonder dodehoekspiegel. Mede dankzij Christa Broer werd zo’n spiegel verplicht gesteld.

Informatie

Titel                Kwartet
Auteur           Anna Enquist
ISBN               9789029589444
Uitgeverij      Arbeiderspers

Bestel online knop

 

 

Kwartet
Kwartet
roman
Score 4.1 van 5 sterren.
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Kwartet
Kwartet
roman
Score 4.1 van 5 sterren.
€12,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Kwartet
Kwartet
roman
Score 4.1 van 5 sterren.
€15,-
1 - 2 weken
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.