Lang zal ik leven, Diverse auteurs

Lang zal ik leven Indrukwekkend boek met 66 levensverhalen

Fotografie Anki  Leene
 
Foto’s zeggen soms meer dan duizend woorden. Het is nog mooier als woord en beeld samen gaan.
Dat zie en lees je allemaal in dit prachtige boek. De verhalen zijn recht uit het hart. En de foto’s spreken voor zich. Fotograaf Anki Leene heeft de  beelden prachtig vastgelegd.. Het is een indrukwekkend  en liefdevol tijdsbeeld van de afgelopen eeuw.
De verhalen in Lang zal ik leven laten ook zien hoe de 99-jarigen Nederland hebben opgebouwd in de afgelopen eeuw. Daar kunnen wij nog iets van leren. Deze lieve oude mensen verdienen respect. De meeste 99-jarigen staan optimistisch in het leven.

 
Natuurlijk ga ik geen verhaal hier vertellen. Neem een kijken op deze site. 
Van ouderen mensen kunnen we heel veel leren. 
Anki heeft altijd bewondering gehad voor het werk van Ed van der Elsken  Van der Elsken begon eind jaren ’40 in een tijd dat een goed toestel nog een uitzondering was. Nu heeft iedereen een camera op zijn telefoon en zijn we gewend om onszelf te pas en te onpas vast te leggen en te exposeren.
Maar er is ook een generatie om met respect te behandelen. Ze verdienen het om in een mooi beeld te worden vastgelegd,
Vanuit die gedachte is zij  begonnen met het project “route 99”. Het idee was om 99 personen van 99 jaar te portretteren. Portretten die het verhaal vertellen in woord en beeld.
 
Dit fantastische boek is met een groot hart tot stand gekomen. Dat hebben de ouderen mensen verdiend. Stichting metjehart is een zeer sympathiek en optimistisch initiatief dat zich specifiek inzet voor de kwetsbare ouderen. Van elk verkocht boek wordt dit goede doel met 1 euro ondersteund. 
 
Ik vind Lang zal ik leven in een woord prachtig. Het is geen boek om in een keer uit te lezen. Maar geniet gewoon regelmatig van dit bijzondere boek. Kijken, lezen en genieten. Het is een pareltje.
 

Over Anki Leene

Anki Leene (Nieuwkuijk 1968) was al tijdens haar middelbare schoolperiode iedere week te vinden in de donkere kamer die de school rijk was. Die passie voor fotografie is sindsdien alleen maar groter geworden. In de 30 jaar dat Anki bij de politie werkte leerde ze mensen observeren. Iets dat duidelijk te zien is in haar fotografie. Niet voor niets specialiseerde ze zich in portret- en documentairefotografie. Voor dit boek reisde ze samen met diverse interviewers door het land om de waardevolle verhalen van 99-jarigen vast te leggen.

Informatie

Titel                      Lang zal ze leven
Auteurs             Diverse
Fotografie        Anki Leene
ISBN                 9789090325521
 
Bestel online knop
 
 
 
 
Het boek is in eigen beheer uitgegeven en  verkrijgbaar via  de site Lang zal ik leven
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.