Lang zal ze leven, Koos Meinderts

Lang zal ze levenLang zal ze leven van Koos Meinderts is het aangrijpende verhaal van de confrontatie tussen een meisje van zestien en een vrouw aan het eind van haar leven.
Als Eva  op haar fiets naar school gaat, ziet ze een oude vrouw op het spoor staan. De slagbomen gaan op dat moment rinkelend naar beneden.. Eva handelt snel. Ze trekt de vrouw net op tijd weg voor een aanstormende trein. Eva lijkt wel een held. Met haar actie haalt Eva de krant en zelfs tv.  Ze is nieuwsgierig wie de dame in kwestie is. Eva gaat bij haar op bezoek. En dan ontdekt ze de schokkende waarheid.
‘Ik wilde u nog wat vragen,’ zeg ik. ‘Toen op het spoor, hebt u mij toen niet horen roepen?’ Mevrouw De Graaf schrikt. ‘Heb je geroepen?’ ‘Geschreeuwd heb ik. Maar u keek niet op of om.’
Heeft Eva de oudere dame gered van de dood?

Ik vind Lang zal ze leven prachtig. Een heftig onderwerp in een heel lief jasje. Jong oud, leven, dood, ik ben stil, heel stil.

Lees ook De liedjes Almanak

Koos Meinderts (Den Haag, 1953) debuteerde in 1983 als schrijver met Mooi meegenomen. Hij schrijft verhalen, gedichten en liedteksten, zowel voor kinderen als volwassenen. Lang zal ze leven is zijn eerste boek voor jongeren.

Informatie

Titel              Lang zal ze leven
Auteur         Koos Meinderts  
ISBN             9789026136153
Uitgeverij    De fontein

Bestel online knop

 

 

Lang zal ze leven
Lang zal ze leven
Score 5.0 van 5 sterren.
€9,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Lang zal ze leven
Lang zal ze leven
Score 5.0 van 5 sterren.
€39,99
1 - 8 dagen
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.