De lessen van burn-out, Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen
Annegreet van Bergen

Een persoonlijk verhaal

Annegreet had nooit verwacht dat ook zij ziek kon worden van te hard werken. Toch overkwam het haar ook, toen ze als journaliste werkte voor Elsevier. Ze schreef zelfs een coverstory, druk, druk, druk. Ze weet het allemaal wel.  Tijdgebrek, stress, werkdruk en de gevaren van een burn-out. Helaas zag ze niet dat ze zelf ook op weg was, om overwerkt te raken.

In de lessen van  burn-out laat ze ons zien hoe een burn-out op de loer kan liggen. Je bent opgebrand. Je hebt het altijd druk en je bent moe. Je hebt niet echt iets in de gaten, want je moet immers door, je moet nog zo veel doen.
Ze beschrijft wat mogelijk de oorzaken en de gevolgen kunnen zijn. Gelukkig kun je ook weer uit je dalletje omhoog krabbelen en kom je er weer bovenop. Maar daar moet je wel aan werken.
Annegreet laat in haar boek zien dat een burn-out niet het einde van de wereld is. Want je kunt ook opnieuw beginnen.

De lessen van burn-out, werd een bestseller. Het boek werd 12 keer herdrukt en groeide uit tot een moderne klassieker over burn-out.
Ik vind de lessen van burn-out een goed boek. Annegreet, geeft de lezer een kijkje in haar persoonlijke leven. Dit maakt het boek zeer toegankelijk. Een aanrader voor iedereen die zijn lat in het leven soms te hoog legt.

Over de auteur Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Vanaf 1999 werkt zij freelance. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burn-out, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In maart 2016 verschijnt hiervan een nieuwe editie. In 2010 publiceerde ze het indrukwekkende Mijn moeder wilde dood. Van Gouden jaren, dat in augustus 2014 verscheen, zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs 2015 en de NS Publieksprijs 2015 en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

Informatie

Titel              De lessen van  burn-out
Auteur          Annegreet van Bergen
ISBN             9789045031668
Uitgeverij     Atlas Contact

Bestel online knop

 

 

De lessen van burn-out
De lessen van burn-out
een persoonlijk verhaal
Score 4.2 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.