Lessen voor levenden, Elisabeth Kübler-Ross

Lessen voor LevendenGesprekken met stervenden

 In 1969 verscheen er een boek, dat vrijwel meteen een bestseller werd en de auteur wereldberoemd maakte. Het boek behandelde toch een onderwerp, dat in die tijd nog veel taboes kende: de dood. Inmiddels beleeft dit boek zijn 28ste druk en inhoudelijk is er door de uitgever – in Nederland in ieder geval – niets veranderd of aangevuld behalve de omslag en de tekst op de achterflap. Daaraan is iets toegevoegd: iets meer over de auteur, haar wereldbekendheid inmiddels en het feit dat haar boeken, die allemaal over de dood gaan, in twintig talen zijn vertaald.

Leven en dood je kunt er niet omheen. De dood hoort bij het leven. Elisabeth kan er mooi over vertellen. Ze durfde het aan om met terminale patiënten te spreken over wat hen bezighoudt: hun toekomstige dood. Het valt niet mee als jij de dood in de ogen kijkt. Niet iedereen kan hier met de stervende over praten.
In veel ziekenhuizen was men in eerste instantie geschokt omdat zij wel daarover wilde praten met die patiënten. Artsen en andere hulpverleners dachten dat het beter was om te zwijgen over de naderende dood.
Inmiddels is daar verandering in gekomen. Er zijn steeds meer boeken en artikelen, waarin mensen openlijk hun ervaringen en gevoelens ;aten spreken.
Elizabeth Kubler-Ross, de ervaren en vastbesloten psychiater-thanatologe, geeft nog steeds de toon aan en pleit voor gevoelens en ervaringen van de stervende mens.

Ik vind lessen voor levenden erg mooi en ontroerend. Ik ben het met Elisabeth eens dat de dood bespreekbaar moet zijn. Het boek heeft me geraakt. De dood hoort bij het leven. Een aanrader voor iedereen.

Over de auteur Elisabeth Kübler-Ross

Elisabeth Kübler-Ross (1926-2004) was een wereldberoemde medicus, psychiater en thanatoloog. Ze werd bekend door haar werk met kinderen en aidspatiënten, en introduceerde de hospitiumbeweging in de Verenigde Staten. Haar boeken zijn vertaald in meer dan twintig landen.

Informatie

Titel               Lessen voor levenden
Auteur          Elisabeth Kübler-Ross
ISBN             9789026319648
Uitgeverij     Amboanthos

Bestel online knop

 

 

Lessen voor levenden
Lessen voor levenden
gesprekken met stervenden
Score 5.0 van 5 sterren.
€21,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.