Let niet op de rommel, Henk Plenter en Annemiek van Kessel

Let niet op de rommelHenk Plenter werkte als ‘inspecteur hygiënisch woningtoezicht’ bij de GGD Amsterdam. Hij heeft meer dan veertig jaar woningen opgeruimd voor de GGD Amsterdam. De verhalen in Let niet op de rommel zijn hartverscheurend. Henk vertelt wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hij zag zeer vervuilde mensen, psychiatrische probleemgevallen, eenzame mensen, overledenen, doorgeschoten dierenliefhebbers. Ieder verhaal is te triest voor woorden.

Het kan iedereen overkomen, wie je ook bent, of wat je ook doet. Henk denkt dat het ook niet te voorkomen is. We leven steeds meer in een maatschappij waar iedereen eerst aan zichzelf denkt. Pas als het gaat stinken of de muizen voor overlast zorgen dan roepen mensen om hulp. Je kunt mensen ook niet in hun vrijheid aantasten. Jij kunt niet bepalen wat goed voor ze is. Als zij vinden dat ze zo goed leven, is dat een keuze. Wie ben jij dan om in te grijpen? Mensen moeten ook zélf mee willen werken. Er is ook nog eens een financieel probleem. Zo gaat de vervuiling van sommige mensen maar door. Eenzame mensen zullen er altijd blijven. Die mensen hebben geen arm om zich geen om ze te troosten. Of om ze terug te fluiten als het uit de hand loopt.

Het is triest, maar wel de keiharde realiteit. Henk heeft deze verhalen met heel zijn hart verteld. Bij het politiekorps stond hij wel bekend als ´Vieze Henk´, hoe kan het ook anders met al die vervuilde mensen. Maar Henk had een goede band met zijn collega’s en andere hulpverleners. Hij komt over als een warm en eerlijk mens. Hij is sociaal bewogen en heeft respect voor de mensen die aan de onderkant van de samenleving leven. Henk kan ook mooi vertellen over zijn werk.Het heeft mij diep geraakt.

Henk Plenter werkte 43 jaar bij de GGD in Amsterdam. In het kader van de volksgezondheid ruimde hij meer dan 1600 woningen op. Zijn loopbaan en werkervaring zijn uniek in de wereld, en hij is een verteller pur sang. Samen met co-auteur Annemiek van Kessel, vertelt Plenter zijn verhalen in het boek Let niet op de rommel (2013). Co-auteur van dit boek is journaliste Annemiek van Kessel. Het woord vooraf is van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam.

Annemiek van Kessel woont met haar man in Amsterdam en samen hebben zij twee kinderen. Ze studeerde Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en in 1995 startte ze een adviesbureau voor personeelszaken. Ze verdiept zich graag in wat mensen drijft en hoe ze hun mogelijkheden optimaal kunnen benutten. In 2007 besloot Annemiek haar hart te volgen en te doen waar ze van houdt: schrijven. Eerder publiceerde ze: Zieleroerselen, portretten van vijftien psychiaters (2008), Studiekeuzegids, help uw kind op weg (2010) en De kracht van motivatie (2013). Let niet op de rommel (2013).

Informatie

Titel            Let niet op de rommel
Auteurs      Henk Plenter en Annemiek van Kessel
ISBN          9789021808918
Uitgeverij Luiting/ Sijthoff

Bestel online knop

 

 

Let niet op de rommel
Let niet op de rommel
verhalen van eenzaamheid en vervuiling in de grote stad
Score 4.6 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Let niet op de rommel
Let niet op de rommel
verhalen van eenzaamheid en vervuiling in de grote stad
Score 4.6 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Let niet op de rommel, Henk Plenter en Annemiek van Kessel”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.