Leugens, Helen Vreeswijk

LeugensDe vader van Albert is bedrijfsleider en zijn moeder heeft een goede baan. Het lijkt of alles koek en ei in de gezin is. Niets is minder waar. De vader van Alfred heeft losse handjes. Alfred heeft ook een zus, die een paar jaar jonger is als Albert.

Vader heeft de macht in dit gezin. Iedereen doet zijn best om alles te doen wat vader wil. Anders heb je de poppen weer aan het dansen en gebruikt meneer geweld.
Albert en zijn zus zien iedere dag hoe hun moeder wordt mishandeld. Iedere keer, bedekt Karien haar blauwe plekken met make-up en gaat weer naar haar werken.
Plekken op je hart en ziel kun je niet bedekken. Collega’s zien ook dat het niet goed gaat met Karien.
Er moet iets gebeuren, ze kan niet bij deze man blijven.
Albert leert een meisje kennen en hij wordt verliefd. Hij doet er alles aan om niet te worden zoals zijn vader. Maar deze man heeft hem tot het uiterste gedreven. Alfred doet dingen die hij niet had moeten doen, hij raakt verstrikt in leugens. Iedere dag ziet hij geweld om zich heen en helaas verandert deze jongen slachtoffer in dader. Moeder en zoon zinnen op wraak.

Lees ook Over the edge

Ik vind Leugens een goed verhaal, het is verschrikkelijk als deze dingen gebeuren. Maar dit komt niet alleen in een boek voor. Daarom is het geweldig dat Heleen deze heftige onderwerpen onder de aandacht van jongeren brengt. Bovendien is het zeker voor volwassen mensen een aanrader.
Zij moeten immers weten wat er in het hoofd en hart van deze jonge mensen omgaat.

Heleen Vreeswijk schrijft jeugdromans op basis van haar ervaringen als politierechercheur met jongeren die in de criminaliteit terechtkomen.
Helen Vreeswijk schrijft misdaadverhalen voor jongeren. Deze misdaadverhalen zijn vaak gebaseerd op waar gebeurde verhalen over ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalkers en drugs. Natuurlijk zit er ook steeds een groot deel fictie in de verhalen om ze spannend en begrijpelijk te houden. En soms combineert Helen Vreeswijk meerdere zaken in een boek zodat ze het thema van verschillende kanten kan belichten.
Helen Vreeswijk wil met haar misdaadverhalen jongeren bewust maken en hen waarschuwen voor de gevaren van de hedendaagse maatschappij.

Informatie

Titel Leugens
Auteur Helen Vreeswijk
ISBN 9789022325575
Uitgeverij WPG uitgevers

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.