Leve het welwezen, Kees van Kooten

Leve het welwezenIk zag Kees van Kooten in De Wereld Draait Door.  Hij kon erg leuk vertellen, over Leve het welwezen en zijn periode in het ziekenhuis. Voor Leve het welwezen zette Van Kooten zich aan een selectie van de naar zijn smaak leukste internationale cartoons. Maar een hartaanval op, 22 augustus 2014 strooide roet in het eten. Het boek veranderde van karakter.

Leve het welwezen speelt zich nu voor een groot deel af in het ziekenhuis, waar de schrijver op hilarische wijze in conflict raakt met een mede hartpatiënt. Kees noemt hem meneer Hartman. Meneer Hartman was vroeger  stationschef bij de NS. Hij is weg van zijn moppenboek met grappige tekeningetjes. Kees is niet echt weg van dit boek. Hij probeert meneer Hartman uit te leggen wat in zijn ogen een goede cartoon is. Maar de heren komen er niet uit.

Wil je meer weten over de mannen en de cartoons, lees dan Leve het welwezen. Ondanks de moeilijke periode in zijn leven, heeft Kees, een mooi boek geschreven. Kees brengt ziekte, verdriet en humor bij elkaar.

Over Kees van Kooten

Kees Van Kooten werd geboren in 1941 in Den Haag. Van Kooten werd vooral bekend door zijn samenwerking met Wim de Bie. Met hem vormde hij het duo Van Kooten en De Bie dat jarenlang programma’s op televisie maakte. Hun samenwerking begon al op de middelbare school. In de jaren zestig al ontpopte Kees van Kooten zich als schrijver. Hij schreef columns in de Haagse post, waarin hij een feilloos gevoel aan de dag legde voor de tijdgeest. Daarbij ging het om beeld, taalgebruik, mode, hobby’s, gezinsleven, kortom: trends.
In 2004 ontving Kees van Kooten de Gouden Ganzeveer vanwege zijn betekenis voor het geschreven woord. Het is niet de eerste prijs die Van Kooten ontving voor zijn virtuoze omgang met de Nederlandse taal. In 1987nam hij al de CPNB publieksprijs voor romans en verhalen in ontvangst.

Informatie

Titel                 Leve het welwezen
Auteur            Kees van Kooten
ISBN                97890769174655
Uitgeverij      De Harmonie

Bestel online knop

 

 

Het welwezen
Het welwezen
Score 4.2 van 5 sterren.
€21,90
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.