Leven na Uruzgan, Niels Roelen

Leven na UruzganLeven na Uruzgan’. Zo heet het tweede boek van militair Niels Roelen. Het is een roman over een veteraan die het leven weer wil oppakken, maar merkt dat hij erg veranderd is door zijn verblijf in Afghanistan.

Vik is een Nederlandse soldaat die weer thuiskomt nadat hij in Uruzgan is geweest.
Hij vindt het leuk om zijn vrouw en kinderen weer te zien. Maar hij merkt dat het thuisfront is veranderd. Vik moet wennen aan de dingen van de dag. Zijn omgeving merkt ook dat Vik is veranderd.
Hij ergert zich aan de vragen hoe het was in Urzugan. Mensen vragen ook of hij mensen heeft doodgeschoten. Dit brengt hem terug naar een tijd waar hij liever niet aan denkt. Hij vindt Afghanistan een mooi land en de bevolking is bijzonder maar alles doet hem veel pijn.
In Afghanistan was hij constant met de mannen, het waren zijn kameraden. Nu, in vrijheid mist hij de druk van het moeten presteren.
Vik vraagt zich af nu hij weet in Nederland is of mensen wel weten wat vrijheid is en hoe ze daar mee om moeten gaan. In zijn ogen is vrijheid niet iets vanzelfsprekend. Maar iets wat je moet koesteren. Maar als Vik dit tegen andere mensen zegt kijken ze hem aan of hij van aan andere planeet komt.
Vik kan er niet mee omgaan. Zijn vrouw en hij worstelen ook met hun gevoelens voor elkaar. Allen op seksueel gebied kunnen ze nog iets met elkaar delen.
Toch vraagt zijn vrouw zich af of zelfs dit nog wel iets betekent voor Vik.
Vik wil een goede man zijn en een lieve vader maar alles wat hij heeft meegemaakt heeft van hem een ander mens gemaakt.

Leven na Uruzgan is hard, aangrijpend vlijmscherp en recht uit het hart. Ik heb hier geen woord aan toe te voegen. Een absolute aanrader.

Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger. Hij werd diverse keren uitgezonden op missies voor de VN en de NAVO. Over de missie in Uruzgan hield hij voor defensie een weblog bij.
Niels heeft twee kinderen, Mareine en Ties. In zijn vrije tijd pakt hij de racefiets om samen met vrienden over de Utrechtse Heuvelrug te rijden.Leven na Uruzgan, Niels Roelen

Informatie

Titel Leven na Uruzgan
Auteur Niels Roelen
ISBN 9789048816392
Uitgeverij Carrera

Bestel online knop

 

 

Leven na Uruzgan
Leven na Uruzgan
Leven na Uruzgan
Score 3.5 van 5 sterren.
€8,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Leven na Uruzgan
Leven na Uruzgan
Score 3.5 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.