Leven zonder filter, Fleur van Groningen

Leven zonder filterMijn ervaringen met hoogsensitiviteit

Sommige mensen voelen zich anders dan andere mensen. Ze zijn sneller moe en krijgen te veel informatie binnen. Ze zijn gevoelig en doordat de wereld te snel gaat, moeten ze hun gevoeligheid onder ogen zien. Ook zijn ze sneller emotioneel. De meeste mensen zijn op zoek naar hechte contacten.  

De meeste mensen die hoogsensitief zijn, hebben vaak momenten van rust nodig. Zo kunnen ze de dingen van de goed overdenken. Geluid en licht kan soms ook te veel zijn. Het zijn prikkels die energie kosten. Fleur heeft hier een boek over geschreven. Ze schrijft ook over haar privéleven en dat is goed. Zo is het geen wetenschappelijk verhaal. En  voor de lezer is het duidelijk wat er met Fleur aan de hand is.

Fleur  is in haar boek erg openhartig. Ze laat ons weten wanneer ze ontdekt dat ze hoogsensitief is. In eerst instantie verzet de dame zich Maar dan ziet ze dat het ook zijn voordelen kan hebben. Je bent ook gevoeliger voor de mooie dingen die je ziet en hoort. Dat maakt je gelukkig. Helaas worden mensen met  hoogsensitief vaak niet begrepen. Je moet immers meedraaien in deze snelle wereld.  Toch zijn er meer mensen die het hebben.

[wp_ad_camp_1]

Het boek wordt veel gelezen en mensen herkennen zich in het verhaal van Fleur. Fleur heeft haar pieken en haar dalen. Met de dalen kan ze omgaan en ze leert hier van. De pieken zijn goud waard. Mooie dingen, de liefde, komen bij haar ongefilterd binnen, en die raken haar diep. Dat zou ze niet willen missen.

Ik vind Leven zonder filter een goed boek. Geen  wetenschappelijk relaas, maar gewoon lief, eerlijk en duidelijk. Fleur kan een moeilijk onderwerp, erg mooi onder woorden brengen.

Fleur van Groningen (1982) is huiscolumniste bij Het Nieuwsblad en Het Nieuwsblad Magazine, columniste bij de Vlaamse editie van Psychologies Magazine, boekenrecensente en cartooniste bij De Morgen, en journaliste bij De Morgen Magazine. Eerder werkte ze voor o.a. Goedele Magazine, GDL, De Standaard, Ché en NRC Handelsblad. Ze publiceerde Haal het slechtste uit jezelf (2011) en Dat kleine geluk (2015).

Luister naar dit boeiende en leuke gesprek.

Informatie  

Titel                 Leven zonder filter
Auteur           Fleur van Groningen
ISBN                9789492626073
Uitgeverij      Horizon

Bestel online knop

 

Leven zonder filter
Leven zonder filter
Mijn ervaring met hoogsensitiviteit
Score 4.1 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Leven zonder filter
Leven zonder filter
mijn ervaring met hoogsensitiviteit
Score 4.1 van 5 sterren.
€34,99
Uiterlijk 17 december in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

2 antwoorden op “Leven zonder filter, Fleur van Groningen”

  1. Interressant onderwerp! Is er verschil tussen aangeboren hoogsensiviteit en verkregen hoogsensitiviteit. Door div hersenaandoeningen krijg je deze overgevoeligheid nl ook. Dan ben je sneller overprikkeld… ik weet niet of dat hetzelfde is….

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.