Levenshaast, Ingeborg van Beek

LevenshaastLeven met een hersentumor

‘Ik weet niet hoe lang ik nog heb. Maar dat weet jij ook niet. Ik weet alleen zekerder dat ik sneller dood zal gaan.’

Ingeborg is negenendertig en geniet met volle teugen van het leven. Ze  is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Ingeborg  heeft een eigen bedrijf dus het leven lijkt haar toe te lachen. Maar dan krijgt ze te horen dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft.

Ingeborg krijgt allerlei onderzoeken en levensbedreigende operaties. Haar gevoelens slaan soms op hol. Ze wil nog met al haar kracht genieten van het leven. Maar is niet meer de Ingeborg van vroeger. Ingeborg is emotioneel, heeft verdriet en is bang. Toch wordt er een vuurtje bij haar aangewakkerd. Net als vroeger heeft ze haast. Levenshaast. Ingeborg leeft met een tijdbom in haar hoofd. Maar ze wil nog zo veel doen voordat de bom ontploft. Helaas kun je niet weglopen, voor een hersentumor.

Nu anderhalf jaar na de diagnose, met de vijfde MRI-SCAN voor de deur en een relatie balancerend op een broos fundament, begin ik te beseffen dat ik bang ben. Ik ben bang om te leven.

Ik vind Levenshaast een prachtig boek. Ondanks het heftige onderwerp, is het geen tranentrekker. Het is wel emotioneel, maar Ingeborg heeft ook humor. Ik vind het moedig dat ze haar verhaal met ons deelt. Een absolute aanrader.

Ingeborg van Beek (1976) liep stage in Parijs, Brussel en Koeweit, studeerde Hoge Hotelschool en startte daarna haar carrière in de wereld van marketing, communicatie en pr. IN 2007 begon zij haar eigen advies bureau ShakeThe Tree. Daarnaast is Ingeborg ambassadeur voor de stichting STOPhersentumoren en schrijft ze een column over haar ziekte voor De Telegraaf.

De opbrengst van dit boek gaat ten dele naar de Stichting STOPhersentumoren.  In Nederland komen er jaarlijks ongeveer 1200 hersentumorpatiënten bij en dagelijks sterven er twee mensen door een hersentumor. Dat kunnen en mogen we niet accepteren.
Stichting STOPhersentumoren zamelt geld in om onderzoek voor elke vorm van hersentumoren mogelijk te maken.

Informatie

Titel                Levenshaast
Auteur            Ingeborg van Beek
ISBN              9789401605168
Uitgeverij       Xander

Bestel online knop

 

 

Levenshaast
Levenshaast
leven met een hersentumor
Score 4.4 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Levenshaast
Levenshaast
leven met een hersentumor
Score 4.4 van 5 sterren.
€11,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.