Levenshaast, Ingeborg van Beek

LevenshaastLeven met een hersentumor

Het zweet in mijn ogen vermengt zich met  mijn tranen
Een glimlach en twijfel versmelten op mijn gezicht
En ik hoor een stem heel diep in mij
Wat gebeurt, gebeurt, geef niet op
Onzichtbare duwende handen, laten het vuur ontbranden

Maarten Peeters

Als de dood je op de hielen zit, krijgen sommige mensen haast om te leven. Dit overkomt Ingeborg, Ze is  moeder van twee kleine kinderen. Ze heeft een eigen bedrijf. Ingeborg heeft geen saai leven. Ook vroeger was het een turbulent leven. Ze denkt hier nog vaak aan terug maar vroeger is voorbij. Ze moet nu leven met de wetenschap, dat de dood, haar achtervolgt.

Sinds 2013 leeft ze met een ongeneeslijke hersentumor. Het valt niet altijd mee, om te leven met angst, om dood te gaan. Ingeborg wil niet ziek zijn. De dame wil leven en vrouw zijn. Levenshaast is geen tranentrekker. Ingeborg beschrijft het proces van de ziekte en de behandelingen die er bij horen maar Ingeborg wil zich niet klein laten krijgen door de kanker en wil ook leven. Soms gaat ze hierin een stapje, zeg maar stap te ver.

Dit zorgt voor problemen in haar relatie. Je bent nooit allen ziek en haar man Peter heeft alles voor haar over. De twee hebben het niet makkelijk, maar ze houden veel van elkaar. De kinderen geven haar een fijn gevoel, dit wisselt zich af met gevoelens van verdriet en pijn.

Nu anderhalf   jaar na de  diagnose vijfde MRI-SCAN voor de deur en een relatie balancerend op een broosfundament, Nu begin ik te beseffen waar ik echt bang voor ben.

Ik ben bang om te leven.

Ik vind Levenshaast een prachtig boek. Een verdrietig onderwerp, in een mooi jasje. Ingeborg schrijft met een lach en een traan. Ik vind het moedig dat ze zo veel persoonlijke dingen met ons deelt daarom vind ik dit boek een absolute aanrader.

Over de auteur

Ingeborg van Beek (1976) liep stage in Parijs, Brussel en Koeweit. In 2007 startte ze haar eigen adviesbureau Shake The Tree daarnaast is Ingeborg  ambassadeur voor de stichting Stop Hersentumoren. Zij schrijft een column over haar ziekte voor De Telegraaf.

Opbrengst voor Stichting hersentumor

Informatie

Titel        Levenshaast
Auteur    Ingeborg van Beek
ISBN     9789401605168
Uitgeverij Xander 

Bestel online knop

 

Levenshaast
Levenshaast
leven met een hersentumor
Score 4.4 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Levenshaast
Levenshaast
leven met een hersentumor
Score 4.4 van 5 sterren.
€11,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Levenshaast, Ingeborg van Beek”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.