Licht op mijn huid, Rita Spijker

Ik heb van Rita Spijker, ook De geboorte van een oma en Rauwe dagen Licht op mijn huidgelezen, Allebei in een woord prachtig. Licht op mijn huid, trok ook mijn aandacht en ik heb genoten van dit prachtige boek.

Een vrouw, drie mannen, één belofte.

In Licht op mijn huid gaat het over hoe het is om in eenzaamheid op te groeien. En hoe het dan is om volwassen te worden. Op het sterfbed van haar vader, doet Moon hem een belofte.  Na zijn dood keert ze terug naar de hoeve waar ze is opgegroeid. Ze rouwt om de dood van haar vader. Ze gaat soms terug naar haar kindertijd. Dat zijn verwarrende beelden. Moon worstelt met de belofte die ze haar vader heeft gedaan. Het leven gaat verder en er verschijnen drie mannen op de hoeve. Eerst komt haar neef Henk. Later komen theaterregisseur Ties en lichttechnicus Chalid. De gevoelens van Moon slaan op hol. Ze heeft seksuele gevoelens voor de mannen, maar ze hoort ook steeds de stem van haar moeder die dood is. Bovendien worstelt ze met de belofte die ze haar vader heeft gedaan.

Ik vond licht op mijn huid, in en woord prachtig. Rita kan beeldend schrijven. Ik had soms het gevoel alsof ik erbij was.
Ga dit boek lezen en geniet.

Meer over de auteur Rita Spijker

Rita Spijker debuteerde in 2006 met Kreukherstellend. In 2008 volgde de bestseller Tussen Zussen. In de jaren daarop schreef ze de De liefste moeder die ik ooit ken (verhalen) en de romans Licht op mijn huid en Ver van mij. Naast haar proza bedacht en schreef ze samen met haar dochter Yoko Heiligers het prentenboek Draaf met mij. Na het verlies van haar beide ouders publiceerde Rita Spijker het autobiografische Rauwe dagen en recent De geboorte van een oma, over de betekenis van het oma worden.

Informatie

Titel             Licht op mijn huid
Auteur          Rita Spijker 
ISBN            9789460682551
Uitgeverij    Marmer

Bestel online knop

 

 

Licht op mijn huid
Licht op mijn huid
Score 2.6 van 5 sterren.
€4,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Licht op mijn huid
Licht op mijn huid
Score 2.6 van 5 sterren.
€5,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.