Liefde in Pangea, Tessa de Loo

Liefde in PangeaZoektocht naar een verloren jeugdliefde

 Wie kan beweren dat hij nooit gelogen heeft?

Fidel Hulshoff wordt verliefd op een heel mooi meisje, Sacha, De vader van Fidel is nog niet zo lang geleden overleden. Zijn moeder is vaak weg en dan is hij alleen. Of hij brengt zijn tijd door met de mooie Sacha. Fidel weet niet wat hij van hun tweetjes moet denken. Is het een relatie? Het mooie meisje is niet goed te doorgronden. Ze gaan met de andere klasgenoten naar Rome op schoolreis. Vlak voor de ogen van de andere klasgenoten pleegt Sacha zelfmoord. Fidel weet zich geen raad en blijft achter met schuldgevoelens.

Hij heeft een vraag, wat was er met haar aan de hand? Hij had de relatie verbroken, omdat het niet altijd makkelijk was met haar. Er  spoken veel vragen door zijn hoofd. Maar de tijd gaat door.
Jaren later ontvangt hij een uitnodiging voor een schoolreünie. Herinneringen komen weer boven en hij heeft geen zin om te gaan. Bij school moet hij aan Sacha en de dood denken. Bovendien staat hij op het punt op het punt staat om naar Portugal af te reizen voor zijn werk als bioloog. Het is 20 jaar geleden dat hij iedereen heeft gezien. Oude wonden gaan weer open. En er wordt hem weer een schuldgevoel aangepraat. De vader en de broer van Sacha wonen in Portugal. Hij besluit op zoek te gaan naar antwoorden. Tijdens zijn zoektocht ontstaan er nog meer vragen. Teruggeworpen op zichzelf in de zinderende augustushitte ontdekt hij dat er in de menselijke jungle niet zoiets bestaat als ‘een verlossend antwoord’.

Ik vond Liefde in Pangea een bijzonder verhaal. Liefde, schuld, waarheid, natuur, zijn met elkaar verbonden. Ik had in het begin  wel opstartproblemen, ik kon niet goed lezen. Maar Tessa neemt je mee in haar verhaal. Ik was nieuwsgierig naar het antwoord.

Over de auteur Tessa de Loo

Tessa de Loo (1946) is de auteur van romans, essays en verhalen, waaronder De tweeling, De meisjes van de suikerwerkfabriek, Een varken in het paleis en Een bed in de hemel. Haar werk wordt internationaal gelezen en gewaardeerd

Informatie

Titel                  Liefde in Pangea
Auteur           Tessa de Loo
ISBN               9789029505598
Uitgeverij     Arbeiderspers

Bestel online knop

 

 

Liefde in Pangea
Liefde in Pangea
Score 4.0 van 5 sterren.
€10,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Liefde in Pangea
Liefde in Pangea
roman
Score 4.0 van 5 sterren.
€21,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.