Limo, de leukste dag van de week, Ineke van Lier

Limo, de leukste dag van de weekEerder las ik van Ineke van Lier, Mijn held ,een lief boek. In dit mooie verhaal komen mens en dier samen.
Nu is er dit prachtige boek over Limo, de leukste hond van de week.  Limo is een Leeshond. Hier kun je meer lezen over Limo de leeshond, en over Monique van Slooten. De prachtige foto’s zijn van Monique van Slooten.

Wat doet een leeshond? 

Als een kind met leesproblemen voorleest aan een hond, wordt het kind niet steeds gecorrigeerd. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en gaat het lezen een stuk makkelijker. Bewezen is dat kinderen hierdoor sneller en beter leren lezen. Een leeshond doet eigenlijk niets anders dan lekker naast het kind op de grond liggen en luisteren naar het kind dat uit een boek voorleest. Daarvoor is een rustig plekje, een apart kamertje of leeg lokaal het meest geschikt. De voorleessessie duurt 5 tot 15 minuten, afhankelijk van de belastbaarheid en interesse van het kind. Er wordt natuurlijk ook tijd genomen voor knuffelen en/of spelen met Limo. Er is geen leerkracht aanwezig, geen leesmoeder, ouder of logopedist. Alleen de hond en zijn begeleidster.

Lees hier meer over Limo

Limo is ook een leeshond. Maar hij houdt niet alleen van boekjes maar ook van koekjes.  Voor de leeshond is het iedere dag een feest. Kijk maar eens naar dit filmpje. De hond geniet enorm van de aanwezigheid en de aandacht van kinderen en gaat met plezier mee naar school. Wil je Limo met zijn baasje Monique en schrijfster Ineke uitnodigen bij jou op school of in het AZC? Neem dan contact op met Ineke van Lier.

Ik vind Limo de leukste dag de week erg leuk. Een lief, grappig hondje. En een leuk boek om samen met kinderen te lezen.

Informatie

Auteur                   Ineke van Lier
Fotografie         Monique van Slooten
ISBN                    9789490824228
Uitgeverij          Acos Publishers

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.