Luc van der Meer en het meisje met de parel, Simon Kiechl

Het meisje met de parelHet meisje met de parel neemt de lezer mee naar de middeleeuwen. De Oostenrijkse kunstenaar Simon Kiechl werkte jarenlang aan dit boek. De vertaling is gemaakt door Elsbeth de Jager.

Het stripverhaal speelt zich af in het jaar 1645. De hoofdrol is weggelegd voor Luc van der Meer. Luc is een Hollandse zeeman met blauwe ogen. Na een schipbreuk wordt hij door de Spanjaarden in een kerker gestopt. Zeven jaar later krijgt hij gezelschap van Coffee,  Luc en de slaaf ontsnappen. Als dank voor hun hulp krijgen ze van een heks een zwarte parel cadeau. Wat er verder allemaal gebeurt. Lees het in dit mooie stripboek. De tekeningen nemen je mee.
Interview met Simon Kiechl 

Hoe alles ooit begon:

Als kind tekende Simon Kiechl al graag stripverhalen en vaak gingen ze over de zee of de scheepvaart! Waarom hij daardoor zo werd gefascineerd, weet hij zelf ook niet. Misschien wel omdat Simon is opgegroeid in de bergen van Tirol en het onbekende is, zoals iedereen wel weet, altijd aantrekkelijk. Toen hij twaalf jaar was zag Simon de stad Amsterdam voor de eerste keer. Hij vond de met liefde ontworpen huizen van de historische binnenstad fascinerend, net als de grachten en natuurlijk ook de vele schepen. In de loop van de volgende jaren dacht Simon er telkens weer over om een stripverhaal te schrijven dat met scheepvaart te maken had, maar hij had nog steeds geen doorslaggevend idee voor een concept dat helemaal klopte.

Ik vind Het meisje met de Parel in een woord prachtig. De illustraties  zijn erg mooi, ik heb genoten. 

Informatie

Titel                 Het meisje met de parel
Auteur              Simon Kiechl
Tekeningen   Simon Kiechl
ISBN                 9789491886607
Uitgeverij       Droomvallei 

Bestel online knop

 

 

Luc van der Meer
Luc van der Meer
Het meisje met de parel
€14,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.