Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis, Ronald de Jong

Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenisRonald de Jong, is ambulanceverpleegkundige en sinds 1978 werkzaam in de ambulancehulpverlening in diverse regio’s in Nederland. Met zijn boek, Maar ik heb helemaal geen centjes voor de begrafenis laat hij de lezer zien, wat dit werk allemaal inhoudt en wat voor hulp ze kunnen bieden.

Er komen acute situaties voor, bij de mensen thuis, of op straat. Natuurlijk maakt alles ook een indruk op de helpverlener. Alle verhalen zijn aangrijpend, soms bizar, maar sommige zijn hartverscheurend.
Een verhaal is erg triest. Een jongetje van zeven jaar zegt na een dodelijk ongeval tegen Ronald, dat hij helemaal geen centjes voor de begrafenis heeft. Alle verhalen en gebeurtenissen zijn hartverscheurend. Hulpverleners zien verdriet, verscheurde toekomstdromen, maar ook emoties als vertedering, vreugde en dankbaarheid. Hulpverleners moeten sterk in hun schoenen staan om dit alles het hoofd te bieden. Allemaal doen ze hun werk met een groot hart.

In Maar ik heb helemaal geen centjes voor  de begrafenis, krijgt de lezer veel inside- en achtergrondinformatie waar buitenstaanders weinig van weten of zelden bij stilstaan. Drieëndertig jaar ambulancehulpverlening, van het prille begin in de jaren ’70 waar er alleen maar sprake was van ‘laden en lossen’ tot de hoogwaardige professionele inzet tot op heden.

Ronald de Jong is Ambulanceverpleegkundige/First Responsder en sinds 1978 werkzaam in de ambulancehulpverlening. Hij heeft onder andere gewerkt als: Motorverpleegkundige/Repatriëringsverpleegkundige/ Meldkamer centralist.

Informatie

Titel           Maar ik heb helemaal geen centjes voor  de begrafenis
Auteur       Ronald de Jong
ISBN          9789081840002
Uitgeverij  Vior Webmedia V.O.F.

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.