Mama is hier, Mariette Zweers

 

Mama is hierIs dit ’m?’ De man van de gemeente legde zijn  hand tegen de boom en keek speurend langs de gladde bast omhoog. Op een paar meter afstand stond zijn jongere collega afwachtend te kijken  Ja, dat is ’m,’ zei ik. Het dieprode blad van de beuk begon al bruin te kleuren, waardoor de boom nu vreemd genoeg lichter leek dan in de zomer, als de kruin de kleur had van geronnen bloed. Tja…’ De man klopte op de stam, keek toen zoekend omlaag. Met de neus van zijn veiligheidsschoen schoof hij  wat van het grind aan de voet van de boom opzij De rode kat van de buren sloop onze tuin in. Ik was blij dat Kathy en Walter niet thuis waren.

Hoever ben je als moeder bereid te gaan als alles wat je dierbaar is op het spel staat.

Olga en Mathijs hebben het mooi voor elkaar. Matthijs zorgt voor het inkomen.  Olga voor het huishouden en voor hun dochter Juliette. Matthijs noemt haar ‘het project’ van Olga.
De schijn bedriegt en alles is niet zo mooi als het eruit ziet. Er  ontstaan barsten in hun geluk Wat houdt Matthijs voor haar achter?
Matthijs staat onder grote druk op zijn werk en Olga heeft het gevoel alsof ze wordt buitengesloten.
Matthijs wordt gechanteerd en Juliette krijgt onder verdachte omstandigheden een ongeluk. Het ziet er allemaal niet best uit. Met de buren loopt het ook niet alles op rolletjes. Want hoe zit het met die boom?
Olga is ook niet altijd eerlijk tegen Matthijs. Dus ze houden dingen voor elkaar achter.
Olga  gaat zelf op onderzoek uit. Matthijs wordt hier niet vrolijk van. Maar ze wil voorkomen dat ze alles kwijtraakt. Overlevingsinstincten als uit een ver verleden komen boven…
Er gebeurt veel dit te spannende verhaal. De grote vraag dan ook, hoe zit het met Olga, is zij te vertrouwen? Lees het allemaal in dit spannende verhaal.

Ik vind Mama is hier, een goed boek. Een spannend verhaal en het leest lekker vlot.

Over de auteur

Mariette Zweers (1968) groeide op in Alkmaar en Bergen, en studeerde Bedrijfskunde in Groningen. Na haar studie werkte ze als manager in het bedrijfsleven, tot ze besloot iets echt helemaal van zichzelf te willen maken en ze is gaan schrijven. In 2016 verscheen Maakbaar bij uitgeverij Ambo|Anthos, waarmee ze genomineerd werd voor de Schaduwprijs 2017 voor beste thrillerdebuut.
Tegenwoordig combineert ze het schrijven met een baan als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mariette woont met haar man en drie kinderen in Haren. Mama is hier is haar tweede boek.

Informatie

Titel                Mama is hier
Auteur           Mariette Zweers 
ISBN               9789026346736
Uitgeverij      Ambo/Anthos

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.