Marcelo en de echte wereld Francisco X. Stork

Marcelo en de echte wereldMarcelo is zeventien jaar en lijdt aan het syndroom Asperger. Hij leeft in zijn eigen wereld. Marcelo hoort muziek in zijn hoofd en hij woont in een boomhut. Hij kan zo veel onthouden zelfs de kleinste details. Marcelo is altijd naar een bijzondere school gegaan. Andere mensen plaatsen Marcelo misschien in hokje omdat hij anders is, zelf is hij blij met wie en wat hij is.

In de zomervakantie verzorgt Marcelo de paarden waar hij veel van houdt. Maar deze zomer heeft zijn vader andere plannen met Marcelo. Hij vindt dat het tijd is dat Marcelo wordt losgelaten in de echte wereld. Hij kan de postkamer van zijn advocatenkantoor komen werken.

Marcelo heeft niet veel keuze en hij gaat aan de slag. Hij ontdekt dat zijn vader een bedrijf verdedigt dat autovoorruiten maakt die niet deugen: al tientallen mensen zijn er zwaar door gewond geraakt, waaronder een meisje van Marcelo’s eigen leeftijd.

Voor de eerste keer in zijn leven is Marcelo bezig met het lot van een ander mens. Maar wat moet hij nu doen? Kan hij net doen alsof zijn neus bloed. Of moet hij in de echte wereld stappen en tegen zijn vaders rechtszaak ingaan?

Ik vind Marcelo en de echte wereld, een prachtig verhaal. Marcelo heeft mijn hart gestolen, het boek is ontroerend en prachtig tot de laatste bladzijde.

Francisco X. Stork (Monterrey, Mexico, 1953) verhuisde toen hij negen jaar oud was met zijn adoptievader naar Texas. Hij studeerde Latijns-Amerikaanse literatuur aan Harvard, maar veranderde na vier jaar van studie en werd advocaat voor een woningbouwvereniging van de staat. Hij schrijft zijn boeken in de vroege ochtend en ’s avonds als hij thuiskomt uit zijn werk. Marcelo en de echte wereld is zijn eerste boek bij Lemniscaat.

Informatie

Titel Marcelo en de echte wereld
Auteur Francisco X. Stork
ISBN 9047702425
Uitgeverij Lemniscaat

Bestel online knop

Marcelo en de echte wereld
Marcelo en de echte wereld
Score 4.6 van 5 sterren.
€17,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.