Meisje met negen pruiken, Sophie van der Stap

Sophie van der Stap
Sophie van der Stap

In het begin van 2005 werd Sophie van der Stap ziek. Er werd bij haar kanker geconstateerd, ze was pas 21 jaar.
Ze moet hier 54 weken lang chemotherapie en bestraling ondergaan.
In Meisje met negen pruiken vertelt ze met humor over deze tijd.

Wat betekent het om kaal te worden? En hoe moet het nu met de dates? Sophie vertelt met een lach en een traan over haar vrienden.
Sophie weet je te raken. Zo schrijft dat ze verliefd is op dokter K. Maar ze is ook eenzaam, onzeker en bang voor de dood.
Sophie heeft negen pruiken. Deze geven haar een ander gevoel. En soms een andere persoonlijkheid. Sophie heeft ze een naam gegeven.
Ze heeft ze allemaal een naam gegeven. Stella, Sue, Daisy, Blondie, Platina, Oema, Pam, Lydia en Bebé.
Sophie is niet alleen een meisje met kanker. Ze wil ook jongens en mannen ontmoeten. Ze wil shoppen en dansen in de nachtclubs.
Als ze een jongen heeft ontmoet waar ze lekker mee kan zoenen en door haar haren streelt, geeft dit haar een goed gevoel. Hij weet niet dat ze kaal is en kanker heeft.

Citaat

Daar loop ik met mijn lange vriend aan mijn zijde met knalrode opgeblazen wangen en een angstig gezicht. Angstig, om uit de toon te vallen. Iedereen kijkt, naar dat jonge zielige meisje van de oncologie. In het echt, maar ook tussen mijn oren. En dat terwijl ik mijn gewone alledaagse kleding aangetrokken – spijkerbroek en zwarte coltrui – en mijn pyjama met bijpassende sloffen achter heb gelaten op de afdeling. Ik denk dat enkele mensen wel kennis hebben gemaakt met mijn infuuspaal, of zelf of via derden. In ieder geval doen hun blikken mij dat geloven. Dat ze begrijpen dat ik niet zomaar van een afdeling kom, maar van de afdeling oncologie, waar de mensen met kanker rondlopen. Deze confrontaties zijn het ergst, misschien wel het ergst van de hele ziekte. Je wordt zo grof met je neus op de feiten gedrukt. Op het feit dat het voor mij werkelijkheid is. Ik draai me om en beweeg me zo snel als ik kan naar mijn eenzame wereld die zojuist nog eenzamer is geworden.

Sophie heeft me laten lachen en laten huilen. Ik vond het prachtig! Ik denk als je haar verhaal hebt gelezen, je anders tegen de dingen in het leven aankijkt. Niets is immers vanzelfsprekend.

Sophie van der Stap woont in Amsterdam. Ze studeerde politicologie, tot ze in 2005 te horen kreeg dat ze kanker heeft. Sophie schrijft voor diverse media. Meisje met negen pruiken is haar debuut.

Informatie

Titel Meisje met negen pruiken
Auteur Sophie van der Stap
ISBN 9044611186
Uitgeverij Prometheus

Bestel online knop

 

Meisje met negen pruiken
Meisje met negen pruiken
Score 3.9 van 5 sterren.
€5,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Meisje Met Negen Pruiken
Meisje Met Negen Pruiken
5 Cd Luisterboek
Score 3.9 van 5 sterren.
€39,99
Uiterlijk 14 november in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Meisje met negen pruiken
Meisje met negen pruiken
Score 3.9 van 5 sterren.
€8,-
Uiterlijk 13 november in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.