Meisje van glas, Frank Gunning

Meisje van glasUit Meisje van glas:

Ik heb veel gezien. Veel dokters vooral, en zusters en verplegers en zieken. Veel billen en naalden. Ik heb een doek over een vrouw zien trekken, met een stripboek in mijn ene hand en een bord gelei in de andere, ik heb mijn longen zien zuchten en mijn hart zien kloppen. Mijn naam is Eva. Mensen noemen mij kleine Eva.

In een revalidatiecentrum schuilt Eva in de armen van de beheerder om haar zorgen te vergeten. Ze heeft een aandoening waardoor ze verwacht niet lang meer te leven: situs inversus. Haar hart zit aan de verkeerde kant.
Als lezer kom je er al snel achter dat er meer aan de hand is. Het draait niet alleen om haar ziekte. De ontroerende geschiedenis vormt een geheel.
Al snel blijkt Eva’s ontroerende geschiedenis onderdeel van een groter geheel,
een huiveringwekkend verhaal over schoonheid en dood, waarin de levens van de personages met elkaar verbonden zijn.
Verschillende personen komen in dit prachtige verhaal voor. Dat van de jonkheer H. U. Kampvliet van Beurden en diens verwaarloosde zoon, die zich Strijdvloed noemt. En dat van de vermiste Hanna, het spiegelbeeld van Eva. Wat hebben al deze mensen met elkaar te maken?

Over Frank Gunning

Na een voortijdig afgebroken studie en een reis door Azië van twee jaar, studeerde Frank Gunning in 1997 af aan de Theaterschool Arnhem. Later volgde hij nog anderhalf jaar de opleiding van de Schrijversvakschool Amsterdam. Tijdens zijn studies schreef Frank Gunning toneelstukken, korte verhalen, hoorspelen en korte scenario’s. Meisje van Glas is zijn debuutroman.

Frank kan beeldend schrijven. Alleen de titel al, Meisje van glas. Glas is breekbaar en dat is dit boek ook. Er zit zo veel schoonheid in Meisje van glas.
Het is een absolute aanrader.

Informatie

Titel             Meisje van glas
Auteur        Frank Gunning
ISBN           9789021455976
Uitgeverij Querido

Bestel online knop

 

 

Meisje van glas
Meisje van glas
Score 5.0 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Meisje van glas
Meisje van glas
Score 5.0 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.